Política

La Sala d’Exposicions del Casal acull amb èxit la presentació del llibre de la Liz Castro

El periodista Salvador Cot i l'escriptora i activista del moviment independentista Liz Castro, a la taula de la presentació d'avui a la Sala d'Exposicions del Casal. / martalopez

L'escriptora, editora i activista del moviment independentista ha vingut a Tiana a presentar "Els carrers seran sempre nostres", una crònica periodística que relata els fets de l'1 d'octubre.

Marta  López | 09/03/2018 a les 22:55 0
 

Totes les cadires ocupades i gent de peu. La Sala d’Exposicions ha acollit amb molt d’èxit la presentació del llibre de la Liz Castro, “Els carrers seran sempre nostres”, una crònica periodística dels fets de l’1 d’octubre. Són 24 hores explicades punt per punt que relaten tot el que va passar aquell dia a les escoles de diversos punts de Catalunya.

La pròpia Liz diu que li va semblar molt interessant poder explicar el que va passar minut a minut, perquè segons ella el més important del dia va ser que es va poder votar, i s’havia de demostrar com s’havia aconseguit. A més a més, destaca que volia explicar-ho per no oblidar-nos del que va passar:

 

La Liz explica que només li van donar 10 dies per escriure el llibre. Va recollir tots els testimonis i tots els fets necessaris mitjançant els mitjans de comunicació i les xarxes socials, on va contactar amb gent de les poblacions on hi havia hagut càrregues policials, havia passat alguna cosa fora del normal o simplement havien votat amb normalitat:

 

Durant la presentació que ha organitzat Òmnium Cultural de Tiana, moderada pel periodista i historiador Rafa Burgos, l’ha acompanyat un altre periodista, el Salvador Cot. Aprofitant la presentació del llibre, tots dos han sigut els protagonistes d’un debat sobre els fets relatats a “Els carrers seran sempre nostres”, debat on també ha pogut participar el públic en el torn de preguntes.

El Salvador ha explicat la seva vivència com a periodista aquell 1-O, on va veure en primera persona una de les càrregues policials. Tots dos han reflexionat sobre què va passar aquell dia, què es va aconseguir i el ressò internacional que va tenir. Però sobretot, el gran debat ha sigut un: I ara, què? La Liz assegura que ara mateix l’independentisme està en un punt difícil, perquè la gent està frustrada:

 

Sobre els últims esdeveniments en el si de l’independentisme, on Puigdemont ha proposat a Jordi Sánchez com a candidat per a substituir-lo en la presidència, la Liz diu que ella vol que es segueixi el mandat tant de l’1-O com de les eleccions del 21 de desembre, i restituir el Govern anterior:

 

Durant el torn de preguntes, s’ha fet una reflexió molt adient amb el títol del llibre i, en definitiva, amb tot el que s’ha debatut i parlat durant la més d’hora i mitja que ha durat l’acte. En paraules de la Liz Castro, “el moviment independentista ha sigut sempre nostre, i no dels polítics”.

Marta López
Marta  López