Igualtat

La visibilització de les persones LGTBI majors de 60 anys

Presentació de l'estudi durant la jornada organitzada per la DIBA. Font: Diputació de Barcelona. / martalopez

La Diputació de Barcelona va presentar el passat dimecres un estudi exploratori sobre aquest tema que posa de manifest que aquest col·lectiu pateix una doble discriminació: l’homòfoba i d’edat.

Marta  López | 28/06/2019 a les 11:52 0
 

Aquest divendres 28 de juny l’Ajuntament de Tiana organitza a Can Riera l’acte institucional pel Dia Internacional de l’orgull LGTBIQ+. Un acte que comptarà amb la participació de l’associació GAG (Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals).

Una associació que, tal com vam explicar, ha creat un seguit de projectes entre els quals es troba una pàgina web sota el títol “Prou discriminació a la gent gran LGTBI” destinada a descobrir la realitat de les persones grans del col·lectiu.

Seguint aquesta línia, la Diputació de Barcelona va presentar el passat dimecres un estudi exploratori sobre aquest tema, amb l’objectiu de donar visibilitat, reflexionar i apuntar reptes entorn de la realitat de les persones LGTBI majors de 60 anys.

Segons explica la mateixa DIBA, el document posa de manifest que les persones grans LGTBI pateixen una doble discriminació: l’homòfoba i d’edat. Tal com expressava l’associació GAG a la seva pàgina web, “en una societat que sobrevalora la joventut, la bellesa, la salut, la riquesa, la gent gran LGTB han de fer front a la solitud, la manca de recursos, la malaltia, sense espais segurs on reunir-se i mostrar-se obertament com són”.

Un altre fet que posa en relleu aquest estudi és que les polítiques i accions institucionals cap al col·lectiu se centren especialment en les persones més joves, quan caldria fer-ho amb un tractament transversal.

El treball conclou amb un seguit de propostes per a professionals i personal tècnic municipal sobre com poden ajudar a millorar la qualitat de vida de la gent gran LGTBI a través de la formació, l’educació i la sensibilització. Una recomanació que inclouen, per exemple, és la de la participació de persones LGTBI en tots els àmbits de disseny i execució de polítiques per a les persones grans.

L’estudi, elaborat per GRITS (Grup d’Innovació i Recerca en Treball social), la Fundació Envelliment i Salut-UAB, la Fundació Enllaç i l’Associació Encara en Acció, es va presentar en el marc de la jornada “La diversitat sexual i de gènere en la gent gran: realitats quotidianes, respostes comunitàries i polítiques públiques necessàries” organitzada per la mateixa Diputació.

Enllaç a la notícia: http://lalocal.tianat.cat/dia-de-lorgull-lgtbiq-a-tiana/

Enllaç al projecte de GAG: http://www.amicsgais.org/project/no-discriminis-a-gent-gran-lgtbi/

Enllaç a la notícia completa de la DIBA: https://www.diba.cat/web/sala-de-premsa/-/la-diputacio-de-barcelona-presenta-un-estudi-exploratori-sobre-la-realitat-de-les-persones-grans-lgtbi-de-la-demarcacio

Marta López
Marta  López