Medi Ambient

L’Agència de Residus veu bé que es treguin els contenidors d’emergència

Tost, al mig de la 1a filera, durant la reunió feta a Tiana / Alexia Guilera

Actualment, al voltant de 150 municipis catalans estan estudiant implantar aquest model de recollida entre ara i el 2019, ha explicat el president de l'entitat, Josep M.Tost

Alèxia  Guilera | 01/02/2018 a les 13:34 0
 

“Em sembla bé que a Tiana suprimeixin els contenidors d’emergència”. Ho ha dit el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, que ha participat a Tiana a l’assemblea general de l’Associació de municipis catalans per la recollida selectiva porta a porta.

 

I és que Medi Ambient vol fer la supressió d’aquestes àrees a Tiana d’aquí a poc temps, tal com va informar La Local el novembre passat. A l’Agència de Residus són conscients que, tot plegat, és un tema d’hàbits:

 

Els darrers dos anys molts ajuntaments de Catalunya s’estan plantejant seriosament començar a implantar el model de recollida porta a porta, ha explicat el director de l’Agència de Residus. Actualment, al voltant de 150 municipis estan estudiant implantar aquest model de recollida entre ara i el 2019, ha explicat Josep Maria Tost.

 

Malgrat la fama que no ho fan bé, Tost assegura que la gent gran és el col·lectiu “que fa millor” la recollida porta a porta. En canvi, assenyala que els joves entre 20 i 35 anys, massa sovint “passen” de fer-la correctament:

 

A l’assemblea s’ha aprovat l’adhesió a l’Associació de dos municipis més: Begur i Olius. Antoni Márquez és el regidor de Medi Ambient d’aquest darrer municipi, un dels que acaba d’implantar la recollida porta a porta:

 

127 municipis catalans tenen implantat el servei de recollida porta a porta, 7 dels quals són al Maresme. Tiana va ser un dels 3 primers de Catalunya en fer-ho, l’any 2.000. Es calcula que 300.000 persones disposen d’aquest servei.

Alèxia  Guilera