Cultura | festival de Música Antiga

Can Parxet acull el penúltim concert d’enguany de Tiana Antica

La pianista estoniana Marju Vatsel va triar peces de Mozart y Haydn / Alexia Guilera

El festival de música antiga de Tiana acaba aquest diumenge amb un concert de música del primer Barroc a la Sala Albéniz

Alèxia  Guilera | 30/05/2015 a les 20:36 0
 

Marju Vatsel, la intèrpret de fortepiano estoniana, ha tornat a delectar el públic del Tiana Antica aquest dissabte. Amb el títol de ‘Sonates vieneses per a fortepiano’, ha interpretat una selecció d’obres per a teclat de Mozart i Haydn, dos compositors que ha triat acuradament:

 

Vatsel és una destacada especialista en fortepiano, instrument protagonista de la música clàssica del segle XVIII i avantpassat de l’actual piano. El fortepiano que es va poder escoltar al concert de Can Parxet és una còpia d’un del 1783, semblant al que Mozart y Haydn van fer servir per composar moltes de les seves peces.

 

Marju Vatsel es va formar com a intèrpret de piano al Conservatori del seu país, Estònia. A Catalunya va conèixer fa 21 anys el seu marit, un músic català amb qui va decidir venir-hi a viure. És el tercer cop que participa al Tiana Antica i diu que ha estat “una grata sorpresa” que la tornessin a convidar al festival:

 

Aquest diumenge, el Festival de Música Antiga de Tiana clou aquesta setzena edició amb un concert de peces del primer Barroc. Sis intèrprets, els integrants de La Ferlandina, oferiran a la Sala Albéniz “Ariadna i el laberint”. Un concert “espectacular”, tal com l’organitzador del festival Llorenç Blasi el qualifica.

Blasi malgrat tot, ha lamentat que no hi hagi hagut més difusió del Tiana Antica, que ha hagut de competir amb la jornada electoral del 24 de maig i aquest dissabte amb la final de la Copa del Rei:

 

El Tiana Antica, però, té un públic fidel i està plenament consolidat a Catalunya. Dissabte, a més del prestigi internacional de Marju Vatsel, s’hi va afegir la bellesa dels jardins de Can Parxet.

Alèxia  Guilera
 
 

Participa