Laboral

Tiana registra la xifra d’atur més baixa de l’últim any

Operaris treballant a un carrer de Tiana, aquest dijous / Alexia Guilera

L’Assemblea d’aturats de Montgat i Tiana considera que no quadren les altes a la Seguretat Social amb la baixada en el registre d’atur

Berta  Martínez Bordes | 07/07/2016 a les 13:46 0
 

Aquest juny, Tiana ha registrat la xifra d’atur més baixa de l’últim any. En total hi ha hagut 320 persones a l’atur aquest darrer mes, 54 persones menys que ara fa un any. I és que aquest juny 27 persones s’han tornat a incorporar al món laboral.

En comparació amb la resta de municipis del Maresme, Tiana és el quart municipi amb la taxa d’atur més baixa de tota la comarca amb un 8,88%. Davant, hi ha Cabrera de Mar (7,27%), Teià (8,17%) i Alella (8,48%). Els municipis que han registrar la taxa d’atur més alta han estat: Pineda de Mar (20,14%), Tordera (19,19%) i Sant Iscle de Vallalta (18,80%).

L’Assemblea d’Aturats, escèptica

Des de l’Assemblea d’Aturats de Montgat i Tiana asseguren, però, que no és una baixada lineal perquè els col·lectius més perjudicats continuen empitjorant. Són col.lectius com els aturats de llarga aturada o els desocupats de més de 45 anys.

Des de l’Assemblea consideren que cal analitzar per què baixa el registre de persones apuntades a l’atur. En primer lloc, consideren que uns dels motius és la precarietat laboral dels contractes: gent ocupada amb contractes de tres hores, per exemple. En segon lloc, l’entitat creu que la xifra també baixa per l’abandonament de força gent aturada, que no s’apunta al registre d’atur.

A més, l’Assemblea d’Aturats considera que no quadren les altes a la Seguretat Social amb la baixada en el registre d’atur. Creuen que aquesta seria una forma de saber si la baixada d’atur és real.

Pel que fa la xifra de persones desocupades, al Maresme continua baixant. Hi ha 28.863 persones registrades a les oficines d’ocupació. Actualment, la taxa d’atur a la comarca es situa en el 14,88%. Per grups d’edats al Maresme, el col·lectiu més perjudicat continua sent el de més de 55 anys, amb 8.664 aturats. A més, aquest col·lectiu és el que menys variació mensual absoluta ha tingut.

Captura de pantalla 2016-07-06 a las 12.09.00

Berta  Martínez Bordes
 
 

Participa