Medi Ambient

Tornen les “Passejades guiades” del Parc de la Serralada de Marina

/ elisendalinan

De les setze sortides programades, que sempre es faran en diumenge, sis es duran a terme en territori tianenc.

La  Local | 12/02/2020 a les 12:56 0
 

El Parc de la Serralada de Marina torna a apostar aquest 2020 pel programa “Passejades guiades”. La iniciativa està formada per setze sortides distribuïdes al llarg de l’any que tenen l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural i cultural del parc.

D’aquestes setze sortides, que sempre es faran en diumenge, sis es duran a terme en territori tianenc. La primera serà el 29 de març, amb la vall de la Cartoixa de Montalegre com a protagonista.

El 24 de maig, coincidint amb el Dia Europeu dels Parcs, es farà un passeig ornitològic per diferents ecosistemes del parc; mentre que el 14 de juny s’activaran tots els sentits amb els colors i olors de la Serralada de Marina i les seves vinyes.

Deixant pas a l’estiu, no es tornarà a passejar pel patrimoni tianenc fins a la tardor, a l’octubre, que inclourà dues propostes. La primera serà el dia 3, amb una observació nocturna del planeta Júpiter a l’observatori astronòmic; i la segona el dia 18, per apreciar els paisatges geològics, els sòls i les vinyes de la zona.

L’última passejada es farà el 29 de novembre, que també inclourà a Sant Fost de Campsentelles. Consistirà en una sortida per fotografiar i conèixer els bolets de la nostra zona, des de La Conreria fins al turó d’en Galzeran.

Totes les sortides comptaran amb el guiatge d’experts coneixedors del territori i estan destinades a un públic general i familiar. A més, el Parc posa a disposició el servei de Joëlette, una cadira tot terreny dotada d’una única roda, que permetrà la pràctica del senderisme a qualsevol persona amb discapacitat o mobilitat reduïda.

Són gratuïtes, tot i que cal fer una reserva telefònica a partir de deu dies abans de l’activitat. Els punts de trobada es concretaran en el moment de fer la reserva. La inscripció s’haurà de fer trucant al telèfon de l’Oficina del Parc de la Serralada de Marina en horari feiner, de deu del matí a una del migdia, 933 956 336.

El programa “Passejades guiades” inclou a les poblacions de Badalona, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Fost de Campsentelles i Tiana i compta amb la col·laboració de diferents entitats d’estudiosos i amants de la natura així com de les administracions que componen el Consorci del Parc de la Serralada de Marina.

La  Local