Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Pau Blasco plega com a secretari d’organització del PSC de Tiana

Malgrat la seva joventut, 32 anys, a en Pau Blasco se’l s pot qualificar de militant històric del PSC de Tiana. S’hi va vincular de molt jovenet, i els darrers 8 anys n’ha estat el secretari d’organització, etapa que està a punt de tancar per començar-ne una de nova: des del 28 de gener és el nou secretari d’Esports de la federació del Barcelonès Nord del PSC, a la qual pertany Tiana.

En Pau està convençut que el nou càrrec serà “més gratificant” per a ell que el de secretari d’organització a la secció local, després d’uns anys de feina força dura, reconeix:

 

Precisament, aquest dijous 16 es presenta, en una assemblea del partit al Casal, l’única candidatura, ara per ara, a ocupar l’executiva local del socialistes. L’encapçala Albert Sales que en el seu moment va ser una de les persones de confiança de l’alcaldessa, Ester Pujol, tot i que, finalment, no va arribar a formar part de la llista electoral del PSC a les darreres Municipals. Els afiliats de Tiana -que són unes 55 persones- duran a terme la votació sobre la nova executiva 15 dies després, el 3 de març.

No és un moment especialment dolç pel PSC, i a Tiana també s’ha notat. Fa pocs mesos, per reduir despeses, van haver de deixar el local que tenien al poble i ara es reuneixen al de l’agrupació de Montgat, o bé al Casal. Va ser una decisió difícil, admet Blasco:

 

La candidatura única de Sales com a primer secretari significa que Ester Pujol, actualment en aquest càrrec, plegarà d’aquesta funció. Tornarà, així, a complir-se la tradició de l’agrupació del PSC a Tiana que els seus alcaldes no ocupen cap altre càrrec local. Per això, en Pau Blasco troba “normal” que Ester Pujol no s’hi torni a presentar:

 

El secretari d’organització sortint admet que hi ha corrents dins de la mateixa agrupació del PSC a Tiana molt crítics amb l’alcaldessa però afirma, també, que aquestes visions crítiques no distorsionen el funcionament del partit:

 

Finalment, Blasco ha volgut expressar el seu desacord pel fet que el PSOE no hagi convocat el seu congrés fins passat l’estiu. “Amb el problema que teníem dins” diu “s’hauria d’haver convocat ja”.