Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’aturada del pla parcial de Can Matas protagonitzarà el nou consell d’Urbanisme

L’aturada del pla parcial de Can Matas serà “el protagonista” del nou consell assessor d’Urbanisme, ha assegurat l’alcaldessa, Ester Pujol. La suspensió la va anunciar aquest 28 de febrer l’alcaldessa, i aquest dimarts, al ple, se n’ha tornat a parlar a partir de diverses preguntes formulades per Junts i el PDeCAT-DC.

La combinació de l’alta edificabilitat (és a dir, l’alt nombre d’habitatges que s’hi poden fer) amb el poc espai de què es disposa per construir a Can Matas, és la raó principal per la qual es va aturar el pla parcial en aquells terrenys, ha explicat la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia. En cas de construir-hi vivendes aquestes quedarien, tal com estava planejat ara l’espai, molt atapeïdes: “blocs de pisos purs i durs” ha especificat Garcia.

 

Núria Garcia també ha dit que, poc abans de la suspensió de la llicència del pla parcial, el propietari dels terrenys els va presentar una maqueta on es tornava a modificar el planejament urbanístic de Can Matas. Això va ser una nova mostra, ha assenyalat, que -a diferència d’altres plans parcials més recents, com Els Vessants- el planejament de Can Matas “té mancances”:

 

Suspendre el pla parcial és, doncs, segons Garcia, “l’únic que pots fer si vols revisar un pla parcial”.

Dubtes de Junts i el PDeCAT-DC

Una de les preguntes que formulava Junts al ple sobre aquesta qüestió era si veien possible arribar a un acord amb la propietat de Can Matas durant l’any de suspensió de la tramitació de la pla parcial. Per a la regidora és clar que sí ja que, ha assegurat, el propietari manté els seus drets per edificar-hi.

Junts també volia saber quin efecte tindrà aquesta suspensió sobre la cessió d’ús de l’aparcament públic que hi ha actualment al carrer Sant Jaume, així com a l’espai per gossos, just al darrera d’aquest. Per a Junts és sorprenent que en 20 anys, aquest sigui el primer cop que “s’agafen a l’interès general per aturar un pla parcial. I així ens ha anat” ha dit el portaveu d’aquest grup, Isaac Salvatierra.

 

Salvatierra ha deixat clar diverses vegades que aquesta no ha estat la manera de fer del PSC, històricament, en matèria urbanística a Tiana, sinó tot el contrari.

Per la seva banda, el regidor del PDeCAT-DC, Josep Maria Galceran, ha dit que, malgrat la suspensió, el fet que hi hagi una edificabilitat a Can Matas els genera dubtes:

 

Per al PDeCAT-DC no està encara clar si l’aturada del pla és per interès de l’Ajuntament o del propietari dels terrenys.

Salvatierra i Galceran també han expresat el seu malestar perquè no es va informar la resta de grups municipals d’aquesta aturada del pla parcial abans que ho anunciés l’alcaldessa públicament.

Fins a aquesta suspensió, a Can Matas s’hi podien construir 70 habitatges de planta baixa més dos pisos.