Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

De les 22 càmeres de seguretat se n’han instal.lat 7: una tercera part del total

De les 22 càmeres de seguretat que s’havien d’instal.lar a Tiana, ara per ara només se n’han instal.lat 7, és a dir, una tercera part de les aprovades i pressupostades. Ho ha explicat l’alcaldessa, Ester Pujol, al ple d’aquest mes de febrer després d’una pregunta de l’oposició.

Pujol també ha explicat que la licitació per a instal.lar 4 càmeres de seguretat més al poble ha acabat aquest 8 de febrer. Ester Pujol ha detallat el nombre exacte de càmeres instal·lades i quantes estan en procés:

 

Les 22 càmeres estaven aprovades i, per això, contemplades al Pressupost municipal del 2017. El motiu pel qual encara no estan en funcionament totes elles, segons l’alcaldessa, ha estat les dificultats tècniques que hi ha hagut a l’hora d’implementar-les. Per aquest motiu, que s’acabin instal.lant les 11 càmeres que queden, no serà fàcil ha assenyalat l’alcaldessa:

 

Veïnat de Les Costes preocupat

El barri més afectats per robatoris a habitatges, els darrers dos anys, ha estat el de Les Costes. Per això, la presidenta de la seva associació de veïns i veïnes, Ester Puget, diu que la informació facilitada per l’alcaldessa sobre el nombre de càmeres instal.lades, ha suposat “angoixa” pel veïnat:

 

El veïnat de Les Costes creu que hi ha altres mesures de seguretat, a més d’instal.lar càmeres de seguretat, que poden contribuir a reduir el nombre de robatoris a Tiana. Ester Puget:

 

Puget assenyala que “sabem que l’Ajuntament actua de bona fe però, tot i així, cal invertir més esforços per aconseguir instal.lar la totalitat de les càmeres a Tiana, i que aquestes funcionin correctament”.

Ara mateix, els 4 punts nous previstos per instal.lar-hi càmeres són al carrer Rosselló amb el Camí Dalt d’Alella, el carrer Santiago Rusiñol amb Mallorca, la ronda Ernest Lluch i la plaça dels Enamorats a la cruïlla amb Onze de Setembre.

El Pla de seguretat local

Al ple, Ester Pujol va destacar també que, de tots els municipis de Catalunya, només 16 tenen un Pla de Seguretat Local i que, a més, la Junta de Seguretat Local mai els havia recomanat tenir-ne cap. Malgrat això, va dir, es podria contemplar la possibilitat de redactar-ne un. L’alcaldessa també va recordar que s’estan aplicant les mesures contemplades al Pla General de Seguretat de Catalunya 2016-2019. A Tiana s’han aplicat alguns dels eixos de l’esmentat pla, concretament els de Servei a la Ciutadania (amb la posada en marxa d’una oficina d’atenció a la ciutadania), Planificació, Coordinació i Formació, ha explicat.

Isaac Salvatierra, portaveu de Junts, va respondre a l’alcaldessa que no pot ser que en un any l’equip de govern no hagi estat capaç de desplegar tot el pla de càmeres de seguretat anunciat. Junts creu que Tiana es troba davant d’una emergència i que l’Ajuntament ha d’estar-hi a l’altura amb una gestió eficaç:

 

Ester Pujol va respondre que no era veritat que Tiana estigui en una situació excepcional. Creu que “es vol crear una alarma que no és certa”.

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, tamnbé va intervenir al ple per ressaltar que la dificultat tècnica de la instal·lació de càmeres és molt gran:

 

Abans del juliol, ha assegurat l’alcaldessa, tenen previst licitar la resta de càmeres que falten per instal.lar a Tiana.