Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El gruix de persones que atén la Creu Roja Montgat-Tiana es troba en situació de pobresa cronificada

Des de Creu Roja Montgat-Tiana porten gairebé 9 anys recopilant dades de pobresa, sobretot arran de l’inici de la crisi. Actualment, el gruix de les persones que atenen a Montgat i Tiana són persones amb una situació de pobresa cronificada. Ho explica la coordinadora de l’assemblea local  de l’ONG a Montgat – Tiana, Hassina Ahmed :

 

Al llarg d’aquest anys, explica la Hassina, s’han trobat amb que les xifres de pobre, en general, sempre són les mateixes. El motiu és que tot i que algunes famílies aconsegueixen millorar, d’altres cauen en la pobresa:

 

Per fer front a aquests reptes es necessiten voluntaris. La Hassina explica que arran de la campanya que van fer el març passat per cercar voluntaris, han aconseguit augmentar la plantilla amb més de 10 persones, la majoria tianencs i tianenques:

 

Quina és la feina dels voluntaris? Doncs quan un voluntari es dóna d’alta, pot triar en quin àmbit es sent més còmode i se’ls ofereix una formació adequada per l’activitat que desenvoluparan. Per exemple, dins de la Creu Roja Montgat-Tiana tenen dos àmbits principals. Un, destinat a projectes de distribució d’aliments:

 

L’altre, destinat a projectes que s’engloben dins de l’àmbit de la Gent Gran. D’aquesta manera, els voluntaris s’encarreguen d’organitzar o participar en diferents activitats:

 

Una altra feina de la Creu Roja és crear campanyes de sensibilització respecte a temes socials concrets. Aquest any ja tenen algunes d’aquestes campanyes previstes. Per exemple, el 8 de març faran activitats al carrer i/o als instituts pel Dia de la Dona; cap al maig faran una campanya contra el bullying; el 25 de novembre contra la violència envers les dones; el 20 de novembre celebraran el dia dels drets humans de la infància i per últim, l’1 de desembre, faran una campanya de conscienciació pel Dia Mundial de la SIDA.

A més a més, el 23 d’abril comencen la venta de la Loteria de l’Or, el sorteig de la qual es farà el 21 de juny. Una part dels beneficis obtinguts amb la venta d’aquesta loteria va destinada a afers socials dins del municipi on s’ha adquirit, és a dir, que si el compres a Montgat o a Tiana, els beneficis socials recauran aquí. D’aquesta manera, es podrà continuar endavant amb els projectes de la Creu Roja Montgat-Tiana o començar-ne de nous. Una informació elaborada conjuntament ab Alèxia Guilera.