Aquest proper 23 de juny la Flama del Canigó també arribarà a Tiana. Òmnium cultural prepara tota una sèrie d’actes per commemorar l’arribada d’aquest símbol dels Països Catalans.
Marca la tradició que cada 22 de juny, un grup d’excursionistes del Cercle de Joves de Perpinyà agafa el foc que des de 1965 està encès a la cuina del Museu de la Casa Pairal, al Castellet de Perpinyà, i pugen al cim del Canigó (2.784 m). Allà encenen una nova foguera, després de la lectura d’un manifest. A trenc d’alba del 23 de juny, inicien el descens amb la Flama renovada. Juntament amb el grup d’excursionistes del “Cercle Jove” moltes altres persones es reuneixen al cim per agafar la flama i iniciar així el recorregut cap a diferents punts dels Països Catalans. La manera d’arribar és la de fer relleus a peu, en bicicleta, en cotxe i fins i tot en llaüt (a l’Ebre), per fer possible que la Flama s’escampi per pobles i ciutats i arribi a temps d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan.
Aquest any a Tiana hi arribarà en bicicleta des de Badalona gràcies als Saltamarges. Un cop a la Plaça de la Vila, Isidre Mestres llegirà el manifest i es deixaran les diverses torxes cremant. Mentrestant, una actuació de l’Escola Municipal de Música i Dansa amenitzarà l’acte. També hi participaran els diables i possiblement els Tabalers de la vila. Un acte col·laboratiu i molt arrelat a la vila com reconeixia des de Òmnium Cultural: Maria Degador Ayra
Tot acabarà amb Coca i cava. Des de l’organització s’anima la gent a participar en aquest acte, que tindrà lloc a les 6 de la tarda
Cada any, la Flama del Canigó és rebuda pel Parlament de Catalunya en un acte institucional, així com per ajuntaments, consells comarcals i entitats culturals, socials i esportives de més de 350 municipis dels Països Catalans. D’aquesta manera, i gràcies a centenars de voluntaris, el foc que ve de la muntanya il·lumina les revetlles populars que es fan al voltant del foc. Es calcula que aquella nit s’encenen unes 3.000 fogueres amb el foc que prové del cim del Canigó.