Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Festival d’estiu de cobles i compositors tanca amb un gràn èxit

El Festival d’Estiu de cobles i compositors de Tiana ha acabat. Després de quatre dimecres plens de música i ball, durant aquest juliol, el Festival ha finalitzat la seva tretzena temporada. Tal i com explica Dolors Solà, una de les integrants de l’Agrupació Amics de la Sardana, l’esdeveniment ha anat extraordinàriament bé.

 

El col·lectiu d’Agrupació Amics de la Sardana, és l’encarregat d’organitzar el festival, que abans s’anomenava “Sardanes a la Fresca”.  https://lalocal.tianat.cat.tianat.cat/tornen-sonar-les-cobles-tiana-pero-en-un-nou-format/ Solà ha mencionat que el canvi de nom ha estat “molt justifica”, “amb sentit comú” i “lògic”. Ha afegit que rebatejar-lo com a “Festival d’Estiu de Cobles i Compositors de Tiana” s’ajusta més als valors que té el festival.

L’esdeveniment va ser inaugurat per la Cobla Marinada. Els següents dimecres van actuar la Cobla Principal d’Àmsterdam, la Cobla Mediterrània i finalment, la Cobla la Principal de la Bisbal. Solà les ha qualificat de “grans cobles que no es gaire freqüent poder escoltar”.

Una de les anècdotes del festival ha estat l’assistència d’aficionats de la sardana d’arreu de Catalunya. Solà explica que alguns dels assistents han vingut des de Manresa, de Tarragona i de Figueres, entre d’altes poblacions.

 

Dolors Solà ha destacat la tradició sardanista de Tiana, ja que al poble s’han preparat sardanes de tot tipus com ara la festa de l’Alegria. La sardanista a explicat que es tracta d’un poble “molt actiu” i “sensible” respecte les sardanes. Tiana és l’única població del Maresme, i probablement de món,que organitza un festival d’aquestes característiques.

 

Com a conseqüència,Tiana ha aconseguit tenir molt de renom dins el món de la sardana.

Respecte a la continuació de l’esdeveniment. Solà ha comentat que espera que l’Agrupació aconsegueixi “els mitjans necessaris per poder organitzar aquest gran festiva el proper any”.  Així ho explica:

 

L’objectiu de l’agrupació és aconseguir més socis i patrocinis. Segons Solà, Catalunya és un país cultural molt gran gràcies al món associatiu”.

El festival ha tingut lloc els quatre dimecres de juliol de 21:30 a 24:00 a l’Antic Camp de Futbol.