El poliesportiu municipal s’ha omplert aquest diumenge al matí de tianencs curiosos i amants de l’esport. I és que l’ocasió s’ho mereixia. Diversos jugadors de la Selecció Catalana de Korfbal han visitat el poble per explicar als tianencs en què consisteix aquest esport i ensenyar-los a practicar-lo.
I és que l’esport també és una bona manera de donar suport al Dia Internacional de la Dona. En el marc de la celebració del 8 de març, la regidoria d’Esports i la d’Igualtat han organitzat aquesta trobada en la que hi han participat unes 40 persones de totes les edats, sexes i formes físiques.
Korfbal: l’esport amb més igualtat
Si bé en esports d’equip com el bàsquet o el futbol hi ha lliga masculina i femenina, en el Korfbal això no passa. Es tracta d’un esport mixte on totes i cadascuna de les jugades han de ser en equip. Una disciplina que “té prohibides les individualitats i que accepta jugadors de tot tipus”. Ens ho explica el seleccionador català David Guzmán:
El Korfbal, d’origen holandès, és un joc de cooperació de 8 contra 8 on l’objectiu principal és sumar 1 punt encistellant la pilota en una cistella que, a diferència de la del bàsquet, no té xarxa ni tauler.
Cada cop que se sumen dues cistelles, els jugadors defensors passen a ser atacants i a l’inrevés.
La Selecció Catalana visita Tiana
Els participants no han pogut tenir millors professors. Jugadors de la Selecció Catalana de Korfbal han fet, primer, una demostració del joc i, després, han ensenyat les tècniques i trucs d’aquest esport.
La Local ha pogut parlar amb dos dels jugadors, la Mari i l’Albert. Ens han explicat per què és important que aquest esport es jugui i es doni a conèixer:
La Selecció Catalana que ha visitat Tiana és la 1ª Selecció Catalana que va ser reconeguda oficialment per la Generalitat i per la Federació Internacional de Korfbal. Va ser després del Mundial d’Austràlia l’any 1999.
Des d’aleshores, han participat en diferents mundials i han aconseguit molt bones posicions. En el Mundial de Xina, per exemple, van quedar en 4ª posició i en l’últim, celebrat a Bèlgica, van quedar cinquens.