Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Alella instal·larà lectors de matrícules per frenar l’augment de robatoris

L’Ajuntament d’Alella licitarà un servei de vigilància preventiva al municipi que consistirà en instal·lar lectors de matrícules de vehicles. Fonts de l’Ajuntament d’Alella han explicat a La Local que aquests lectors s’ubicaran “als accessos a les urbanitzacions del poble on hi ha hagut més robatoris” i captaran les matrícules dels vehicles que hi accedeixen. Aquestes dades, deprés, les processaran la Policia Local i els Mossos.

L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, assegura que aquestes càmeres són “menys invasives” que les càmeres de videovigilància. Diu que compleixen igualment una “funció dissuasiva”, que milloren el temps de resposta davant d’un fet delictiu i que faciliten la investigació policial posterior. L’alcalde explica que encara s’han de definir les unitats i els emplaçaments i apunta que això n’acabarà determinant la inversió.

Augment dels robatoris a vivendes

La iniciativa és fruit de l’augment de robatoris a vivendes que hi ha hagut els últims anys a Alella, i especialment aquest mes de novembre. Entre gener i novembre de 2015 hi hagut 63 assalts a llars de la vila, el doble del període 2010-2013, en què les xifres estaven al voltant de la trentena.

L’any passat per aquestes dates s’havien comès 57 robatoris i el 2014 es va tancar amb 66 casos. Per això, l’alcalde aposta per aquesta mesura “dissuasiva”, que podria posar-se en marxa durant el primer trimestre del 2016.

Les fonts esmentades han explicat que, precisament, el novembre de l’any passat l’Ajuntament d’Alella ja va posar en marxa una sèrie de mesures, davant de l’increment de robatoris que hi va haver. Així, es va posar en funcionament un nou operatiu conjunt de controls i vigilància entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, que es va mantenir diverses setmanes.

També s’ha creat un apartat de Seguretat i Prevenció al web municipal. Una de les informacions específiques que més destaca és la relació detallada del nombre de robatoris i el lloc d’Alella on han succeït. El veïnat, doncs, pot saber amb tot detall què succeeix en matèria de robatoris a domicilis només clicant al link. Per exemple, aquest mes de novembre, hi ha hagut 14 robatoris consumats a domicilis d’Alella.

També s’ha creat una nova aplicació per a telèfons mòbils (alellAPProp) que incorpora un sistema d’alertes mitjançant notificacions push per tal d’informar al moment de situacions extraordinàries. Per poder rebre aquesta alerta cal descarregar-se l’aplicació i tenir activades les notificacions al mòbil.

Succeeix a tot el Baix Maresme

L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, assegura que no es tracta d’una problemàtica “exclusiva” del seu municipi. Entén la preocupació veïnal per aquest tipus de delictes que són, a la pràctica, “gairebé l’única tipologia delictiva que hi ha al poble”.

A Alella, el 2014 es va tancar amb 66 robatoris i quinze casos més que van quedar en temptatives, mentre que aquest 2015 ja s’han donat 63 casos consumats i una dotzena de temptatives, a falta d’un mes i mig per tancar l’any i tenint en compte que desembre és un dels mesos de l’any en el que es registren més robatoris en domicilis.