Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Part dels afectats per les preferens recuperen els diners

Alguns tianencs i tianenques han començat a rebre els diners de les preferents. A Tiana hi ha hagut força persones que van invertir en aquestes participacions, en diferents entitats bancàries. Caixa Laietana, fins aquesta tardor, ha tingut al poble una de les seves sucursals. L’Ajuntament calcula que uns 80 casos d’afectats tenen a veure amb aquesta entitat. L’Associació per a la Defensa dels Perjudicats de les Entitats Financeres (APDEF) va fer una reunió, fa poc menys d’un any, a la Sala Albéniz per trobar-se amb els que s’havien enganxat els dits. Hi va assistir unes 150 persones. Després d’aquesta trobada, cadascú va seguir camins diferents per resoldre el seu cas.

L’Ajuntament de Tiana ha acompanyat algunes d’aquestes persones afectades, a través de l’assessorament dels advocats de l’ADPEF. La tianenca Anna Parreño és una de les veïnes que ha portat el seu cas amb aquests. Parreño ja ha cobrat la totalitat del que havia ingressat a les preferents, a Caixa Laietana.

 

De les 11 persones que van tramitar aquests judicis amb l’Ajuntament, a 5 ja els han dictat sentència estimatòria. La resta espera els resultats del judici o la seva celebració.

 

El camí amb l’Associació d’Usuaris de Bancs i Caixes

Hi ha hagut tianencs, però, que han decidit buscar-se la justícia per una altra banda. És el cas de Bienvenida Alvárez, que l’any 2012 va explicar a Ràdio Tiana que s’havia sentit enganyada pel Banc Santander. Alvárez, que ha portat el cas amb l’Associació d’Usuaris de Bancs i Caixes, encara espera resultats.

 

El camí de l’arbitratge

Un altre dels camins que han seguit alguns dels clients de les preferents ha estat el de l’arbritratge amb el propi banc o caixa. El tianenc Héctor Bojados va preferir que es revisés el seu cas des de Caixa Laietana.

 

 

L’Ajuntament condemna la “mala pràctica” de les preferents

Des de l’Ajuntament de Tiana celebren que s’estiguin començant a resoldre alguns casos i retornant els diners a alguns veïns i veïnes. “Condemnem la mala pràctica d’aquesta comercialització. Continuarem fent el seguiment dels judicis que hi ha pendents, amb resultats que esperem que siguin satisfactoris”, ha dit l’alcaldessa, Esther Pujol.

 

L’Ajuntament es va comprometre a assumir les taxes judicials de les persones que ho necessitessin. Pujol ha afirmat que volien facilitar que tothom tingués accés a la justícia. Segons l’advocat dels afectats, l’Ajuntament ha hagut d’ajudar econòmicament a dues famílies.