Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Pau Riba veu el nou Canet Rock com un negoci

Pau Riba, no participarà de moment en el nou Canet Rock que ha resucitat Josep Mª Mainat, l’ex de la Trinca. El festival ha ressorgit després de gairebé 40 anys. Riba va ser un dels caps de cartell del festival dels anys 70. La nova edició la veu com un negoci i se la mira de lluny. El cantautor està a l’expectativa de veure com serà el nou Canet Rock i  prefereix quedar’-se amb la nostàlgia del que era el festival en els seus inicis.

 

Pau Riba havia participat al Canet Rock després de tornar de la Mola de Formentera. Hi va viure quatre anys i va tornar perquè, explica, que tenia ganes de trobar-se amb gent i formar part de tants “embolics” com pogués. En aquell moment va aparèixer aquell festival que, segons Riba, “reivindicava les llibertats de tot tipus”. Ara, però, ha canviat d’opinió.

En el trajecte de Formentera a Canet, Pau Riba, troba en un dels allotjaments per on passa unes calces blaves i molt grans. No s’ho va pensar dues vegades i se les va posar a l’escenari per cantar el “Licors”. Una imatge que ja forma part de la història  de la nova cançó catalana.

 

L’únic cantautor català de l’època de Pau Riba i un dels caps de cartell del Canet Rock dels 70 que ha confirmat la seva participació en la nova edició del festival és Jaume Sisa.

Caïm Riba agafa el relleu del seu pare

Qui sí que estarà damunt l’escenari del Canet Rock és Caïm Riba.  Ara, el cantautor portarà a l’escenari el seu primer treball en solitari: “a 306 km”. “És un fill nat i legítim de Canet Rock. El seu pare va ser-hi fa gairebé 40 anys”, recordava la promotora del Canet Rock, Gemma Recoder, a la presentació del cartell. El mateix Riba s’ho agafa amb moltes ganes, sobretot pel record que en té de quan el seu pare hi participava.

 

Caïm Riba creu que aquesta serà una edició reivindicativa tant de país com d’independentisme, amb la consulta del 9 de novembre com a rerefons.

 

El cartell

La quinzena de grups participants inclou bona part dels noms més populars de la música catalana actual, amb Manel, Els Pets, Mishima i Els Amics de les Arts al capdavant. Tampoc hi faltarà Jaume Sisa (l’únic supervivent del festival original), Gossos, The Pinker Tones, Joan Dausà, Delafé y las Flores Azules, Caïm Riba i Blaumut, ni els tres artistes que ja havia anunciat el festival: Gerard Quintana, Love of Lesbian i Txarango. Segons Josep Maria Mainat, ànima d’aquesta nova edició del Canet Rock, es vol tornar a recuperar l’ambient d’aquells festivals i d’aquells temps.

 

El darrer participant serà escollit entre els internautes a través de les xarxes socials i d’un formulari.

S’espera que la trobada tingui una assistència massiva, d’unes 20.000 persones segons càlculs de l’empresa organitzadora de l’esdeveniment, Sunnmusic. Les entrades es posen a la venda aquest  dijous a un preu reduït durant una setmana de 28 euros. A partir del 3 d’abril el preu serà de 33 euros.