Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Anticorrupció vol recórrer al Suprem l’arxivament del cas de la FMC

La Fiscalia Anticorrupció té la intenció de presentar un recurs davant del Tribunal Suprem contra l’arxivament per part de l’Audiència de Barcelona del cas de les suposades dietes irregulars pagades a una quarantena d’alcaldes membres de la Federació de Municipis de Catalunya. L’Audiència va arxivar aquesta peça separada del cas Mercuri per malversació en considerar que la FMC no és una entitat pública, sinó una associació privada i per tant es regeix pel dret privat i la normativa d’associacions. En canvi, el ministeri públic insistirà que l’entitat municipalista és un organisme públic.

La fiscalia insistirà que més del 90% dels ingressos de la FMC procedeixen d’administracions públiques com ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres subvencions públiques, que tots els seus membres són càrrecs públics, com alcaldes i regidors, i que les seves finalitats tenen interès públic, com assessorar els consistoris i defensar els seus interessos.

 

Sabadell Lliure de Corrupció rebutja l’arxivament del cas

L'advocat de la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Raúl Garcia, en roda de premsa.
L’advocat de la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Raúl Garcia, en roda de premsa.

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció rebutja el sobreseïment del cas de presumpte cobrament irregular de dietes a la Federació de Municipis de Catalunya. L’Audiència de Barcelona entén que es tracta d’una entitat privada i que, per tant, no es pot acusar els seus membre de malversació de fons públics. L’advocat de la plataforma, Raúl Garcia, recorda, però, que la FMC està formada per “autoritats públiques, que es finança amb diner públic i que es dedica a fer un servei públic”. Amb tot, la plataforma entén que s’ha apel·lat a raonaments “no jurídics” i veu un rerefons polític en l’arxiu del cas: “Falten dos mesos per a les municipals”, ha etzibat la portaveu de l’entitat, Elvi Marmol.

 

Els alcaldes desimputats

Aquest dilluns vam conèixer la notícia sobre la desimputació dels alcaldes, entre ells la de Tiana Esther Pujol. L’Audiència de Barcelona ha decretat el sobreseïment lliure dels 40 alcaldes imputats en el cas de les suposades dietes irregulars cobrades com a membres de la Federació de Municipis de Catalunya. Segons el tribunal, la FMC és un ens privat, tot i rebre la majoria de fons d’arques públiques, i per tant no es pot acusar els seus membres de malversació de fons públics, com feia la Fiscalia Anticorrupció.