Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Apareix un nadó mort a una planta de residus

Apareix un nadó mort dins una bossa a la planta de residus de Santa Maria de Palautordera. Segons fonts de l’empresa, la instal·lació recull els envasos del contenidor groc de municipis del Maresme i el Vallès Oriental. El nadó, doncs, podia provenir de més de 60 localitats d’aquestes comarques. Tiana, però, n’és una excepció. El poble, a l’estar situat dins l’Àrea Metropolitana de Barcelona, envia els seus residus a la planta de Montcada i Reixac. Els envasos d’aquí, doncs, no van a parar a Santa Maria de Palautordera, tal i com informen des del departament de medi ambient de l’Ajuntament.

Personal de la planta ha explicat que els envasos, en molts casos, no hi arriben directament després que el camió els hagi recollit, sinó que venen derivats d’altres plantes de tractament de residus, com la de Mataró o Granollers. La data en la que el nadó va ser llençat a les escombraries, per tant, és incerta.

El cas està sota secret de sumari i l’únic que ha transcendit fins al moment és que els Mossos d’Esquadra busquen els pares de la criatura. Des de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, on s’ubica la planta de triatge d’envasos de la zona, condemnen els fets: “No en sabem els detalls, però hem de lamentar un cas com aquest”, explica l’alcalde.