Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Desarticulen un grup d’extorsionadors molt violents que operava a Catalunya

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup acusat d’extorsió molt violenta i tràfic de drogues que operava a Catalunya. Han detingut vuit persones, d’entre 25 i 45 anys, residents a Sitges, Sant Pere de Ribes, Badalona i Barcelona. La investigació es va iniciar quan un home que es dedicava a la compravenda de cotxes va denunciar que el 24 d’abril es va adreçar amb els seus dos fills menors a mostrar un vehicle a un client i dos homes molt corpulents els van abordar. Aquests els van obligar a anar amb el seu vehicle fins al seu domicili de Barcelona perquè els donés diners en efectiu.

 

La Unitat Central de Segrestos i Extorsions es va fer càrrec de les investigacions i des d’un primer moment van constatar que es tractava d’un grup molt violent. Es dóna la circumstància que els investigadors havien detingut els seus integrants l’any 2011 per fets similars i que van ingressar a presó.

Les detencions es van precipitar ja que els Mossos d’Esquadra tenien constàncies que planejaven dos nous atacs; el segrest d’un metge de Barcelona al qual volien obligar a entregar tots els diners i els seus béns i posar el seu nom a diverses propietats i vehicles; i l’assassinat d’un empresari de Santa Margarida i els Monjos, després d’obligar-los a lliurar els diners i posar tots els béns al seu nom.

 

Les vuit detencions, tutelades pel Jutjat d’Instrucció núm. 3 de Barcelona, van fer-se a les localitats de Barcelona, Badalona, Sitges i Sant Pere de Ribes. A més, també es van fer vuit entrades i escorcolls en aquests mateixos municipis. Els agents van trobar diverses armes, drogues i credencials falses de policia.

Després de passar a disposició judicial, el Jutge va decretar ingrés a presó per a cinc dels vuit detinguts i llibertat amb càrrecs per als tres restants.