Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Arriba el primer pàrquing exprés

A partir d’ara, els cotxes que vulguin estacionar davant el CAP de Tiana ho podran seguir fent de forma gratuïta però amb un límit de 30 minuts. L’Ajuntament del municipi ha instal·lat el primer pàrquing exprés i ho ha fet amb la intenció d’agilitzar la mobilitat dels cotxes dels pacients del CAP i dels usuaris de la farmàcia o correus, entre d’altres establiments.

Un cotxe marxant de la zona blava
Un cotxe marxant de la zona blava

Des del consistori expliquen que, amb mesures d’aquest tipus, pretenen reduir l’ús del vehicle i incentivar la mobilitat a peu. D’aquesta manera, creuen que el pàrquing l’utilitzarien les persones que més ho necessiten. “El tema és que l’usuari del CAP tingui aparcament”, ha explicat el comissionat de Via Pública, Xavier Doñate.

 

El nou pàrquing exprés ha entrat en funcionament aquest dimarts al matí i les primeres persones que n’han fet ús han reaccionat de diferents maneres. Una d’elles, Juanita Sánchez, ha preguntat: “i si venim al CAP i sortim més tard del previst?”, afegint: “a banda d’haver d’anar al metge, ara ens multaran”.

Juanita Sánchez abandonant l'aparcament de zona blava
Juanita Sánchez abandonant l’aparcament de zona blava

Mentrestant, un altre dels propietaris d’un dels cotxes aparcats, Elies Teller, ha explicat que li sembla una decisió molt encertada: “és més còmode i així ho pot fer servir tothom”. Teller creu que és un bona manera d’acompanyar fins a la porta els familiars i després poder buscar un altre lloc pel cotxe.

 

A Tiana està previst instal·lar més pàrquings d’aquest tipus. Dins el futur projecte urbanístic de pacificació del trànsit del centre del poble, el Retrobem-nos, també s’hi inclouen alguns aparcaments limitats a mitja hora.

El cartell de la zona blava amb límit horari de 30 minuts
El cartell de la zona blava amb límit horari de 30 minuts