Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Badalona es posiciona a favor de la consulta

L’Ajuntament de Badalona ha aprovat al ple celebrat aquest divendres la moció de suport al 9-N. Tot i estar governat pel PP, el vot conjunt del PSC, Convergència i Unió i Iniciativa Per Catalunya ha permès que el consistori s’hagi posicionat a favor de la consulta.

El portaveu del PSC, Jordi Serra, ha afirmat que potser s’hauria d’endarrerir una mica la data però que la única manera de solucionar el problema és a les urnes. Amb aquestes declaracions, tal i com va passar a Tiana, el grup municipal s’ha desmarcat de la posició que encara manté la direcció del partit.

 

El Partit Popular, tal i com ha fet a la resta de municipis de Catalunya, s’ha posicionat en contra de la moció i el seu portaveu, Ramon Riera, ha assegurat que s’està generant confrontació per una votació que probablement no es faci.

 

D’altra banda, el portaveu d’Iniciativa Per Catalunya, Álex Mañas, ha criticat l’actitud del PP, a qui acusa de posar obstacles a la voluntat del poble.

 

Finalment, el portaveu de Convergència i Unió, Ferran Falcó, ha celebrat que el ple s’hagi posicionat a favor de la consulta i ha assegurat que el procés que han iniciat els catalans ja no té volta enrere.

 

L’Ajuntament de Badalona s’ha sumat així als 864 ajuntaments i els 37 consells comarcals que ja han celebrat o celebraran plens per donar suport al 9-N. Una xifra que suposa més del 90% del nombre total de consistoris a Catalunya.