Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Baixa gairebé un 10% l’endeutament de l’Ajuntament

Disminueix l’endeutament de l’Ajuntament de Tiana amb gairebé un 10%. De l’any 2012 al 2013,  s’ha passat a deure, a les entitats financeres, d’un 84% a un 76%. El govern del municipi, després que s’hagi tancat el pressupost del 2013, assegura que l’Ajuntament es troba en una situació econòmica molt positiva. “L’esforç que ha fet l’Ajuntament des de la suspensió de pagaments, de l’any 2010, fins al moment actual ha estat molt satisfactori. Són uns números que demostren que hi ha un bon equilibri econòmica”, ha explicat l’alcaldessa, Esther Pujol.

 

L’estalvi que hauria fet l’Ajuntament en el darrer període ajudaria, també, a reduir aquest deute a llarg termini. Aquest avenç econòmic es traduiria en uns interessos més baixos. El govern de Tiana explicarà, abans de Setmana Santa, la situació econòmica de l’Ajuntament davant la ciutadania. Aquesta seria la tercera trobada amb la població per parlar sobre l’economia local.

 

CiU defensa la gestió de l’anterior mandat

El portaveu del grup de l’oposició de CiU, Enric Nolis, i també ex regidor de promoció econòmica de Tiana, ha afirmat que l’endeutament actual de l’Ajuntament és raonable. Nolis, però, ha defensat l’etapa econòmica de l’anterior mandat: “Vam haver de prendre mesures complicades perquè l’herència rebuda del govern socialista anterior era un desastre. Convergència i Unió va tenir el valor de fer i de canviar les coses, per això va augmentar l’endeutament”.

 

El portaveu de Convergència i Unió ha dit que el que els preocupa seria una manca d’iniciativa del govern a l’hora de dur a terme més actuacions pel municipi.