Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Baixen els robatoris amb força als domicilis

Els robatoris amb força han baixat un 21’4% durant el 2014. Segons l’informe dels Mossos d’Esquadra, que analitza tots els “fets coneguts” entre el febrer del 2014 i el gener del 2015, a Tiana hi ha hagut 29 robatoris amb força a domicilis. Al 2013, en canvi, n’hi va haver 49. Aquesta és una de les dades que destaquen de l’informe. Els robatoris amb força als domicilis, però, continuen sent el “delicte contra el patrimoni” més comès al poble, amb un percentatge d’un 29’3%.

D’altra banda, una de les dades més positives és que no s’ha conegut cap cas de robatori amb violència o intimidació dins de domicilis o establiments del poble.

Els robatoris amb força que han augmentat són els que afecten a pàrquings i trasters, sobretot durant el mes de maig. Han passat de 5 a 14 en un any. També n’hi ha hagut 5 a establiments del poble, 2 més que l’any passat.

 

Més faltes i menys delictes

Aquest any els cossos de seguretat han conegut 240 “infraccions penals”, 1 menys que al 2013. El 50’4% d’aquests eren faltes, que han augmentat en un 9%. Mentrestant, el 49’6% han estat delictes, que s’han reduït en un 8’5%.  Es calcula que s’han resolt més d’un 30% dels casos, un percentatge 5’53 punts superior. En total s’han produït 8 detencions.

La Junta Local de Seguretat està formada pels Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, la Policia Local, la delegació del govern de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tiana. Habitualment, cada 6 mesos es convoquen reunions d’aquesta Junta. Aquest mes de febrer s’ha celebrat l’última de l’actual mandat. Serveixen per conèixer l’evolució que ha fet el municipi de Tiana en matèria de seguretat.

 

El porta a porta

Els Mossos d’Esquadra tenen previst començar una campanya “porta a porta”. El que volen aconseguir és traslladar directament als veïns de cada casa els consells de seguretat per evitar robatoris. Aquesta actuació començarà a Alella i arribarà també a Tiana. Passarà per algunes de les zones que acostumen a patir més robatoris.

 

L’alcaldessa valora la coordinació entre cossos de seguretat

“Tiana continua sent un dels municipis més segurs del Maresme, al costat de Cabrils”, ha dit l’alcaldessa Esther Pujol. Entre les dades dels Mossos d’Esquadra ha destacat la reducció del nombre de robatoris amb força als domicilis. Segons Pujol, el poble es troba davant un “període tranquil”.

 

L’alcaldessa creu que una de les claus ha estat la “bona coordinació” entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local.

 

Pujol, a més, assegura que les mesures de prevenció que s’han engegat en diferents èpoques de l’any “han funcionat”. Un dels mesos que la Policia Local i els Mossos han estat “en alerta” ha estat el novembre, quan municipis com Alella van patir robatoris continuats.

 

L’alcaldessa de Tiana també ha afirmat que els consells que tant els Mossos d’Esquadra com la Policia Local fan arribar als veïns, a través de comunicats o xerrades, comencen a “calar en la població”. Creu, també, que controls com el que es fan al Mas Ram eviten conflictes.

 

Consulta els consells de la Policia Local per evitar robatoris a pàrquings i trasters: clica aquí

Consulta la notícia sobre els robatoris en establiments d’aquest cap de setmana: clica aquí