Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Beethoven reviu en el primer concert del Cicle D’Acords de l’any

El Cicle d’Acords ha tornat a celebrar-se a Tiana per primera vegada el 2020. El duo DeLis, format per la violoncel·lista Irma Bau i la pianista Irina Veselova, ha actuat aquesta tarda a l’espai Mozartiana.

Per a l’ocasió, el duet ha volgut fer homenatge a Ludwig van Beethoven, que aquest any celebraria 250 anys. El compositor va trencar amb l’estil tradicional de la seva època, donant més protagonisme al violoncel en el seu acompanyament al piano.

Així ho han explicat les dues intèrprets durant les presentacions que enllaçaven les diferents sonates. La primera ha estat una mostra del classicisme dels inicis de Beethoven, ja amb alguns trets diferenciadors d’altres músics, i poc a poc han anat repassant la trajectòria del compositor fins a la seva última peça, d’estil romanticista.

El talent d’aquestes joves artistes ha captivat el públic des de la primera fins la darrera nota, amb molta suavitat i delicadesa però també amb la força que requereix el llegat d’un músic com Beethoven. Així el descrivien elles mateixes:

 

Per adaptar el concert al format d’avui, DeLIS Duo ha seleccionat algunes de les nombroses peces de l’artista per a violoncel i piano, però els dies 14 i  21 d’aquest mes oferiran un espectacle més complet a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

 

Pel que fa al Cicle d’Acords, està programada la següent actuació el 2 de febrer: “Soul Strings” de Momi Maiga.

Una notícia elaborada per Helena Oset.