Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Carme Ruscalleda apadrina el Tast Tiana

Aquest any arriba el Tast Tiana amb una novetat molt relacionada amb el món de la cuina. La reconeguda Carme Ruscalleda serà l’encarregada d’apadrinar la fira. La xef del Maresme donarà el tret de sortida a aquest esdeveniment amb un pregó inaugural. Això serà el divendres 13 de juny al vespre.

Aquesta serà la sisena edició de la mostra i s’allargarà fins el diumenge dia 15 de juny. L’Ajuntament celebra que es tracti d’un acte consolidat al municipi. El regidor de promoció econòmica, Jordi Gost, diu que Tiana també ha de ser coneguda per la seva gastronomia.

 

Gost, a més, creu que es tracta de la fira més important que se celebra al poble i, també, una de les més destacades a la comarca.  El Tast Tiana s’emmarca dins la Festa Major Petita. Estarà acompanyat, doncs, d’activitats per a petits i grans i de música en directe.

 

Restaurants i cellers del Tast Tiana

Com a novetat, participarà del Tast Tiana el Gremi d’Hostaleria i Turisme del Barcelonès Nord i Maresme Sud.  Enguany, ompliran la Plaça de la Vila 13 restaurants, del Maresme i del Vallès Oriental, i 9 cellers de la comarca. Tots ells presentaran les seves arts culinàries i vinícoles. De Tiana hi participaran establiments com L’Avi Mingo, Can Roca, Mas Blanc, Mas Corts, El Casal, el Restaurant Club Casino o, entre les noves incorporacions, La Caseta. Entre els cellers, hi trobarem noms força propers: Alta Alella, Roura, Parxet, Mas Pellisser, Celler Joaquim Batlle o Alella Vinícola, entre d’altres.

 

Les degustacions del Tast

Els seus organitzadors expliquen que entre els “Tastets mediterranis” es podran provar: Cargols picants,  faves a la catalana, pèsols de l’hort a la catalana, canelons amb beixamel de tòfona, rigatoni al pesto vermell amb tomàquets secs, callos amb cigrons o, fins i tot, makis a la catalana de col i carn picada. Aquestes són només alguns dels plats que es trobaran a la fira.

El preu de les degustacions és de 8 euros. Es podran fer 3 degustacions de vi i una copa de vi i 3 degustacions de restaurant i una de pastisseria per també 8 euros.

 

La mostra gastronòmica

Cartell del Tast Tiana 2014
Cartell del Tast Tiana 2014

El Tast Tiana es va començar a celebrar l’any 2009 amb l’objectiu de donar a conèixer la gastronomia i el vi del poble i de la zona. Les primeres edicions d’aquesta fira van tenir lloc a la Catequística. L’any 2013, aquesta mostra va passar a fer-se a la Plaça de la Vila, una decisió que des de l’Ajuntament afirmen que va comportar un augment de participació i d’assistència per part de veïns del poble i la comarca.

Aquest tipus de fires i els tastets són molt típics al Maresme. Cabrils, per exemple, celebra una de les mostres gastronòmiques més conegudes arreu de Catalunya. Aquesta població ja ha superat la xifra dels 25 anys. Tiana s’hi ha sumat fa 6 anys i, any rera any, rep més visites.