Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

CiU Tiana demana més mesures per als aturats

Després d’uns dies de debat polític sobre la pobresa, el grup de Convergència i Unió de Tiana demana al govern més mesures per reduir el nombre d’aturats del municipi. En aquest moment, hi ha 420 persones que busquen feina, el que significa menys d’un 10% de la població activa. És un percentatge, per això, molt inferior a la mitjana catalana i espanyola. Tot i això, el regidor de CiU, Joan Cañada, creu que s’hauria de treballar en aquest sentit. Valora negativament aquesta dada: “No hi ha millor política social que les persones tinguin feina. Aquesta xifra fa molts mesos que la tenim, no sé exactament en què s’està treballant”.

 

Cañada creu que l’Ajuntament de Tiana hauria de col·laborar més amb el de Montgat, tant per la reinserció com per ajudar els emprenedors. Segons el d’Unió, el municipi veí té una oficina d’ajuda als aturats molt ben estructurada.

 

CiU Tiana valora positivament el Ple extraordinari sobre la pobresa

CiU, a més, celebra que el Parlament de Catalunya hagi dedicat un ple extraordinari a les mesures per combatre la pobresa. “És molt dignificant que el Parlament dediqui tres dies a parlar de la pobresa, és absolutament positiu i no és normal. Demostra una certa sensibilitat dels polítics catalans per tractar temes com aquests”, ha dit el portaveu del grup, Enric Nolis.

 

Segons aquests regidors, la lluita contra la pobresa hauria de ser la responsabilitat de tots els polítics. Precisament, aquest dilluns, el sindicat Comissions Obreres, ha publicat un informe sobre la pobresa a les llars. Aquest alerta que les persones que viuen en habitatges sense ingressos han augmentat un 60% respecte l’any 2008.

Cristina Faciaben, en la presentació de l'informe 'Pobresa, llars i activitat laboral'.
Cristina Faciaben, en la presentació de l’informe ‘Pobresa, llars i activitat laboral’.

En total, a Catalunya, hi hauria més de 195.000 persones en aquesta situació. És per això que la secretària de socioeconomia de CCOO, Cristina Faciaben, ha demanat als partits polítics més responsabilitat i més esforços la Iniciativa Legislativa Popular de la renda garantida de ciutadania, per assegurar a les persones que no tenen ingressos una prestació.