Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Comença el compte enrere per suprimir els actuals contenidors d’emergència

Les àrees d’emergència de Tiana han començat a dir adéu. Aquest dijous s’han instal.lat les dues noves -i úniques- que hi haurà a partir del mes de juny al poble: una per residu orgànic i l’altra per rebuig. Conviuran durant un mes, fins el 31 de maig, amb les actuals àrees d’emergència, ubicades a 5 punts del poble.

Passada aquesta data se suprimiran totes 5, tal com va recordar el març el regidor de Medi Ambient Xavier Doñate. A partir de juny, doncs, a Tiana ja només hi haurà l’àrea que aquest dijous s’ha instal.lat al camí Dalt d’Alella, tocant a la carretera.

A més, des d’aquest dimecres, cada llar de Tiana rebrà una carta personalitzada on es detalla com i, sobretot, quan s’ha de fer servir la nova àrea. Ho explica Xavier Doñate:

 

La nova àrea d’emergència, metàl.lica, està feta amb tecnologia italiana. Només es podrà fer servir passant-hi, abans, una targeta personalitzada. És la manera que Medi Ambient pugui comprovar que tianencs i tianenques en fan un ús correcte, és a dir, que tenen brossa orgànica o de rebuig per llençar però no podran ser al poble els dies de recollida respectiva. Actualment molta gent de Tiana feia servir les àrees de d’emergència sense trobar-se en aquella situació específica:

 

Una vegada més, el regidor de Medi Ambient ha demanat cooperació a la ciutadania:

 

Des del 2 de maig, doncs, l’Ajuntament comença aquesta campanya informativa per tot Tiana. Casa per casa, tècnics de Medi Ambient explicaran el nou sistema d’àrees d’emergència i repartiran, a cada llar, les targetes unipersonals que cal per poder fer-les servir.

D’altra banda, els contenidors per a deixalles de paper i cartró, vidre i envasos de plàstic seguiran en la mateixa quantitat i als mateixos punts de la vila on són ara.