Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Llums i ombres al nou carrer del Centre

Només falta col.locar-hi el nou arbrat: el carrer del Centre estrena aquesta setmana el final d’unes obres que l’han canviat, i força. Ara, la vorera és baixant a mà esquerra, en comptes de repartir-se a ambdues bandes com fins ara. Els vehicles aparquen també baixant a mà esquerra -en comptes de la dreta- entre la nova vorera i la calçada. Tota la via és de plataforma única.

Una de les grans novetats és que al nou carrer del Centre hi ha menys places d’aparcament que abans i totes són d’estacionament limitat -aparcament exprés- a 30 minuts. Aquesta és una de les queixes veïnals, juntament amb l’estretor de les voreres als trams on hi ha les places d’aparcament per cotxes o motos. Escoltem la Gemma, directora de l’escola d’anglès d’aquest carrer:

 

Una senyora que portava cotxet explica per què ha decidit anar per la calçada i no per la vorera:

 

Al capítol de les alabances, el veïnat aprecia que ara el carrer del Centre es veu més net i ordenat que abans i que, al tram central, la vorera és més ampla:

 

I és que després del pont de l’1 de maig ha arribat la prova de foc de l’estrena: veïns i veïnes fent les seves compres a Can Vilaró, infants anant a l’escola d’anglès o vilatans que, senzillament, anaven o venien pel carrer. Un dels moments clau ha estat l’entrada i sortida de l’alumnat de l’escola d’anglès. Molts d’ells, els porten en cotxe. A la porta del Kids&us, un grup de pares comentaven l’estat del nou carrer. Un d’ells ha explicat a La Local que el resultat final ha quedat molt digne, però que falla el tema de l’aparcament, tant de motos com de cotxes:

 

Pel que fa als cotxes, tal com està ara, els vehicles que aparquen al Carrer del Centre ho fan al costat esquerra, menjant-se un tros de la vorera per on passen els vianants:

 

Pel que fa al pàrquing de motos nou, aquest pare opina que és un encert que s’hagi fet, però les dimensions podrien millorar:

 

En Josep Bonancia, propietari del taller mecànic d’aquest carrer, està molt descontent amb el resultat de les obres: creu que el canvi de costat de la vorera el fa més insegur. A més la supressió de les places per aparcar que el taller tenia tot just al davant li perjudica molt el negoci, assegura Bonancia:

 

Tot just al costat, a la perruqueria Arts Unik també creuen que el canvi de costat de la vorera els ha afectat:

 

A la perruqueria hi havia una clienta d’Alella, que ha comentat els problemes que ha tingut per trobar la ubicació de la botiga:

 

Les obres d’arranjament del carrer del Centre es van aprovar, pels pèls, a un ple municipal fet el desembre del 2016. Els treballs, però, no van començar fins 2 anys i escaig més tard, el febrer d’aquest 2018.