Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els accesos als habitatges socials pel Camí de Can Besora, al ple

El debat engegat fa dies sobre l’accés pels vehicles als futurs habitatges socials pel Camí de Can Besora, arriba al ple municipal. Serà aquest dimarts: Junts, Esquerra i la CUP presentaran una moció en què demanen un nou estudi per avaluar la mobilitat en aquest punt de Tiana.

També demanen suspendre la modificació del pla parcial dels Vessants 2 i iniciar-ne un de nou, si s’escau, un cop s’hagi fet l’estudi de mobilitat. Un tràmit, per cert, que és obligatori de fer per Llei, assenyalen tots 3 grups. Isaac Salvatierra, portaveu de Junts per Tiana, explica que la modificació aprovada al ple de l’abril es va vendre com un canvi menor, però que no ha sigut així:

 

A més a més, afegeix que la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, durant la presentació al públic del projecte dels Vessants II, va mentir sobre l’existència d’un nou estudi de mobilitat. Salvatierra assegura que s’han fet els canvis d’accés sense haver fet un estudi de mobilitat que ho avali:

 

El portaveu de Junts explica que, amb aquesta proposició, el que volen fer és demanar una cosa que ja hauria d’haver-se fet per llei:

 

Ricard Fabra, regidor d’Esquerra, creu que solucionar correctament aquest problema és una inversió de futur per la zona i per Tiana:

 

Recordem que des de fa setmanes hi ha inquietud entre el veïnat de la zona del Camí de Can Besora. Els preocupa que l’accés dels vehicles als 80 pisos socials dels Vessants 2 es faci pel seu carrer, estret i e dues direccions ara mateix. La resta del veïnat dels carrers per on s’accedeix a Can Besora també està inquiet per l’augment de vehicles que hi podria haver si l’únic accés als pàrquings dels nous pisos es fa per aquella via.

Ricard Fabra creu que la clau està en decidir com se segueix endavant amb el projecte sense parar-lo. Una possibilitat, apunta, ésmirar d’urbanitzar el pla parcial sencer i no sols una aprt, com està previst ara per ara:

 

L’entrada als pàrquings dels habitatges únicament per Can Besora no era el que inicialment estava previst, asseguren a la moció Junts, ERC i la CUP.  Segons un estudi de mobilitat fet a la zona el 2009 (que es va fer, con mana la Llei, per poder aprovar el pla parcial), els vehicles havien d’entrar als nous pisos tant per Camí de Can Besora com per un carrer, encara per construir, que enllaçaria els pisos amb l’avinguda Lluís Companys.

A més, estava contemplat que el final del Camí de Can Besora s’obrís en una circumval.lació que havia d’anar a parar a la part nord dels Vessants 2. Aquesta obra, però, no està contemplada a l’actual projecte i això fa que els vehicles hagin de circular pels carrers del centre de Tiana, amb la conseqüent preocupació del veïnat.

Aquest dilluns a la tarda, veïns de la zona i Ajuntament tindran una reunió per acostar posicions i coneìxer les respectives propostes.