Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Òscar Trigo, entrenador de bàsquet en cadira de rodes: “el valor de la normalitat és importantíssim”

Aquest dissabte  se celebra l’esdeveniment més important del repte Companyerisme Kids: una activitat de bàsquet en cadira de rodes, que es farà al pevelló poliesportiu de Tiana durant el matí.

Des de les 10h del matí fins les 13h del migdia, tots aquells que s’hagin inscrit a l’activitat podran gaudir d’un matí diferent jugant a bàsquet inclusiu.

Però per entendre millor aquest concepte escoltem qui dirigirà l’activitat aquest dissabte a Tiana. Es tracta d’Òscar Trigo, seleccionador espanyol de bàsquet en cadira de rodes:

 

Justament, aquest dijous, el programa d’esports de Ràdio Tiana Pilotes Fora va entrevistar Trigo, que també és el president i entrenador del Club Deportivo Global Basket UAB. Ell mateix ens ho explica:

 

El bàsquet inclusiu consisteix en que jugadors en cadira de rodes i jugadors que no tenen aquesta discapacitat, juguin plegats. És per aquest motiu que qualsevol persona pot participar-hi, encara que no tingui cap discapacitat. L’Òscar explica que tothom pot jugar amb una cadira de rodes:

 

Aquesta combinació de persones amb alguna discapacitat física i jugadors que no la tenen aporta valors que van més enllà de l’esport, assenyala Trigo. L’entrenador i president del Club Deportivo Global Basket va destacar el valor de la normalitat, la normalització dels esportistes paralímpics: “hem de veure els atletes paralímpics com a només atletes”, diu.

 

Segons Òscar Trigo, l’objectiu d’aquesta activitat és enganxar la gent al bàsquet en cadira de rodes i transmetre el valor de la normalitat.

L’activitat d’aquest dissabte està organitzada per la Regidoria d’Esports municipal, i impilsada pel Consell d’Infants de Tiana.

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquesta mateixa notícia.