Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Cristina Lagarma: “Luis Enrique ha fet visibles els psicòlegs esportius”

Cristina Lagarma viu a Tiana i és psicòloga esportiva. Treballa en tres àmbits molt diferenciats: el futbol, on treballa amb la Damm, una de les pedreres més importants de Catalunya; a la Federació Catalana de Golf, un esport totalment diferenciat. També és psicòloga de jugadors de bàsquet, on treballa amb Ernest Berenguer, un agent de jugadors d’aquí Tiana. Tres esports diferents: a tots ells, la psicologia és molt important.

La figura de psicòleg esportiu sempre ha estat en un segon pla. Ha estat arran de la presentació de Luis Enrique Martínez com a entrenador del Futbol Club Barcelona, quan ha tornat a tenir importància. Al seu staff tècnic, l’entrenador blaugrana va seguir comptant amb Joaquín Valdés, que ja havia estat al filial i a la Roma o al Celta. Així, la figura dels psicòlegs ha tornat a ser valorada i a considerar-se important, com ha explicat la mateixa Cristina Lagarma.

 

Segons Lagarma “gràcies a Luis Enrique el psicòlegs ens hem tornat a posar a primera fila”. Treballar al món del futbol és molt important perquè també considera que els mitjans “han fet servir paraules molt dels psicolegs, com aguantar la pressió, per poder definir la situació de molts jugadors”.

Una altra de les feines de Lagarma és a la Federació Catalana de Golf. Ella ha volgut remarcar la “duresa mental i física” d’aquest esport, ja que, assegura, no només és un divertiment per passar el dia.

 

La soledat d’aquest esport considera que el fa “mental en un 80%” i, per això, cal estar molt preparat per estar tanta estona sòl. L’ha comparat amb altres com l’Ironman o el ciclisme.

Finalment, aquesta psicòloga treballa al món del bàsquet, al qual reconeix com “el seu esport de sempre” Al bàsquet treballa amb el representat tianenc Ernest Berenguer, donant suport a jugadors com Sergi Llull, recent campió de lliga, copa i Eurolliga amb el Reial Madrid, o la jugadora de bàsquet Sílvia Domínguez, entre d’altres. Precisament la base montgatina seria un dels seus exemples a seguir per a qualsevol nena que es vulgui dedicar al mon del bàsquet, creu Cristina Lagarma

 

Al món del futbol reconeix “el saber fer del Barça amb jugadors com Xavi, Puyol o Iniesta”.

 

“Viure a Tiana és com estar de vacances”

La Cristina fa tres anys que viu al poble. Va escollir Tiana perquè hi pujava molt sovint per fer reunions amb l’Ernest Berenguer i es va acabar enamorant del poble:

 

Cristina Lagarma diu que ara mateix no canviaria Tiana per res del món. Ja se sent totalment integrada al poble.