Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La CUP rebutja la proposta de Rué de fer campanya pel 27-S plegats

La CUP a Tiana farà campanya per la independència però no sota el paraigües de la llista de “Junts pel Sí”. El número u de la CUP, Àlex Rosa, comenta que fa més d’un any que treballen pel manifest, “Crida Constituent”, que té el seu programa propi.

Àlex Rosa assegura que la independència que volen des de la CUP és diferent a la que vol Convergència i Esquerra. “Per nosaltres la independència és molt més que canviar una bandera, per nosaltres és canviar-ho tot”, assegura el de la CUP. Rosa deixa clar que no poden formar part de la llista de “Junts pel Sí a Tiana” per una sèrie de diferències que tenen amb els convergents.

Aquesta és la resposta que dóna la CUP a la proposta de la número u de CiU, Olga Rué. La convergent va proposar als partits sobiranistes de Tiana fer una campanya plegats, tant amb partits com amb entitats. “Cal fer un Junts pel Sí a Tiana” comentava Rué.

 

La campanya de la CUP: fer pedagogia, de tu a tu

“Aquí a Tiana busquem arribar al perfil electoral que és independentista” però no es refereix al mateix electorat que busca CiU, aclareix Rosa. La llista de Junts pel Sí no contempla l’electorat “molest i cremat”.

“La nostra campanya està més destinada a la pedagogia, de tu a tu”, remarca el líder de la CUP. Es dirigiran a tota la gent que vol la independència però “no per canviar una bandera sinó per canviar les regles del joc”. Volen explicar que tots els que ara diuen que són la societat civil “no han complert”. “No podem caure en el parany de tornar a confiar en les mentides a què ja ens tenen acostumats”, diu el de la CUP.

 

Per Àlex Rosa que l’ANC i Òmnium Cultural formin part de la llista de Junts pel Sí, creu que és una victòria per Convergència. Rosa creu que aquestes entitats haurien d’haver estat desvinculades de la llista, “és una llista totalment política”.

 

Junts per Tiana farà dimecres que ve una assemblea per decidir si fan campanya el 27-S o no. I en cas que en facin, quin tipus de campanya serà.

D’altre banda, des de la CUP s’han mostrat molestos per la poca antelació amb què se’ls convoca als plens. Rosa assegura que “dificulta a les candidatures alternatives per preparar les tasques tal i com ells l’entenen”. Recorda que ells treballen en equip, de forma assembleària. “Això dificulta moltíssim ser fidels a una manera diferent de fer política”, assegura Rosa. Per aquesta raó demanen que els plens, les comissions informatives i tota la documentació es faciliti amb temps suficient per tractar-la amb esperit crític