Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Cristina Pulido, doctora en Ciències ambientals: “La ciència és molt dura, però també molt gratificant”

La biblioteca Can Baratau va celebrar el passat 11 de febrer el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència amb una taula rodona formada per cinc tianenques que treballen en diferents camps científics i tecnològics. En aquesta sèrie de notícies coneixerem més sobre les participants a través d’entrevistes individualitzades.

 

La Cristina Pulido és doctora en Ciències ambientals i, actualment, treballa com a promotora de recerca a l’Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona. Va escollir Ciències ambientals per la seva sensibilitat envers l’ecologia:

 

En el seu cas, quan va estudiar la carrera, el percentatge d’homes i dones era molt similar. La diferència, però, es veia més un cop entrat al món laboral:

 

Acabada la carrera va marxar a Dinamarca a estudiar un Màster. Allà va començar la seva incursió en el món de la recerca i va acabar fent el Doctorat:

 

Després d’aquesta experiència, va tornar a Catalunya per treballar en el Centre d’Estudis Avançats de Blanes:

 

Després d’anys de dedicació a la recerca, va decidir deixar la primera línia i fer un tomb a la seva vida laboral. Així és com va començar a fer tasques relacionades amb la gestió i com va anar a parar a la seva feina actual:

 

En concret, ens explica que la seva feina consisteix a ajudar als investigadors en la seva trajectòria científica:

 

La Cristina acaba valorant la situació actual de la recerca i la investigació, en la qual es mostra optimista: