Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

De Sardanes a la Fresca a Festival d’estiu de cobles i compositors: 20 anys d’escoltar i ballar sardanes

L’Agrupació Amics de la Sardana de Tiana va iniciar les Sardanes a la Fresca el juliol del 2003. D’aleshores ençà, els dimecres d’aquest mes d’estiu s’han convertit en una cita imprescindible pels sardanistes. L’edició del “Forum Tiana. L’informatiu local” d’aquell juliol i agost recollia una nota on l’entitat tianenca explicava per què havien impulsat aquest “primer cicle de música de cobla per escoltar i ballar”:

“Organitzem aquest cicle de MÚSICA DE COBLA en format de SARDANES amb la voluntat de contribuir, alhora, a l’esplai i la diversió i a la difusió i coneixement de la música catalana. És la nostra voluntat, al programar aquest cicle, l’ésser pioners en el voler oferir ensems la possibilitat de BALLAR SARDANES i ESCOLTAR BONA MÚSICA”

Des de llavors han passat 20 anys, però aquest esperit inicial de les Sardanes a la Fresca no s’ha perdut mai. De fet, aquesta voluntat de donar valor a la música de cobla va ser la que va propiciar el canvi de nom, l’any 2015, a Festival d’estiu de Cobles i Compositors. Ens ho explica la Leles:

 

La cobla encarregada d’inaugurar aquesta vintena edició, que es posarà en marxa aquest dimecres 12 de juliol a dos quarts de deu de la nit al parc de l’antic camp de futbol, serà la Cobla Bohèmia, que interpretarà les darreres creacions del Quartet GASP, format pels compositors Dani Gasulla, Lluís Alcalà, Carles Santiago i Jordi Paulí:

 

Algunes de les peces que es podran escoltar i ballar seran Jovent de futur, Or Blanc, Esperit bisbalenc, Gina o Tour de Mir. Un any més, després del descans es farà el concurs de Sardanes Revesses amb premi d’un cava Alta Alella pel concursant que hagi sumat més encerts en els tres concerts. El repte és descobrir el tiratge de la sardana revessa que s’interpretarà.

La pròxima sessió tindrà lloc el dimecres 19 amb la Cobla Maricel i les composicions d’Anna Abad i Alfred Abad. El festival tancarà el dimecres 26 amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona i les peces de Joan Druguet i Enric Ortí.