Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Des de l’enllumenat fins el 9-N al ple de desembre

El ple ordinari de desembre ve carregat de temes, tot i que no inclou cap moció o pregunta de l’oposició. En primer lloc, es preveu que l’Ajuntament faci efectiva la nova concessió de la gestió de l’enllumenat públic i el sistema de semàfors a la Sociedad Española de Construcciones Eléctriques, més coneguda com SECE. Aquesta empresa és la que ha aconseguit més punts al concurs públic i també va ser la beneficiària a la última concessió. Per tant, repeteix i continuarà oferint aquest servei als veïns de Tiana.

Una altra proposta d’àmbit municipal que es tractarà aquest dimarts és l’aprovació dels reglaments de l’Escola Bressol Municipal i del Consell d’Infants. Si s’aproven, s’obrirà el procés d’al·legació per a què els tianencs puguin presentar les seves reclamacions.

L’educació, per tant, serà un dels temes cabdals, però també l’esport. L’Ajuntament de Tiana pretén aprovar una proposta per instar al govern espanyol a buscar alternatives a la sevaRegulación Laboral de la Actividad Desarrollada en Clubes y Entidades Deportivas Sin Ánimo de Lucro”. Segons el govern municipal, aquesta legislació vol donar estatus de treballadors als voluntaris esportius que, fins ara, rebien una compensació econòmica per la seva tasca. En conseqüència, se’ls hi haurien d’aplicar nous criteris laborals. Una mesura que provocaria l’increment de les despeses dels clubs, provocant la desaparició de molts d’ells.

A més, al ple es decidirà quins són els professionals que formaran part del Consell Consultiu i Assessor dels Mitjans de Comunicació Municipals. Els candidats plantejats pels grups municipals han estat Joaquima Utrera, Rafael Burgos i Gerard Gomis, que passarien a formar part d’aquest òrgan consultiu si els regidors els voten per majoria. Aquest consell estarà format també per un representant de cada grup municipal i dels consells municipals sectorials.

 

Un ple català i internacional

 D’altra banda, algunes de les decisions del ple superaran les fronteres del poble. Els partits del municipi decidiran aquest dimarts si des de Tiana es dóna suport al President de la Generalitat, a la Vicepresidenta de Govern i a la Consellera d’Ensenyament davant la querella presentada per la Fiscalia General de l’Estat.

Aquest òrgan els acusa de desobediència, prevaricació, malversació i usurpació de funcions per les accions del 9 de novembre. Una acció judicial que, des del govern municipal, consideren com “una clara persecució política per part del Govern de l’Estat”.

També es votarà si es dóna suport a la Llei Antifracking aprovada al Parlament de Catalunya en contra de la fractura hidràulica per les seves conseqüències mediambientals i es ratificarà el manifest institucional del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones .