Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Desè aniversari de la Fira de Nadal amb restriccions

La Fira de Nadal de Tiana ha viscut en el seu desè aniversari l’edició més estranya alhora que més potent. Ha tingut lloc aquest dissabte 12 i diumenge 13 al Parc de l’Antic Camp de Futbol en comptes de la Plaça de la Vila on es fa habitualment. Aquest canvi s’ha fet a causa de la pandèmia perquè així guanyen espai per evitar aglomeracions.

Així doncs, la fira ha aprofitat tant l’espai de la pista com el sorral. I a diferència d’anys anteriors i també com a conseqüència de la pandèmia per controlar l’aforament, per entrar havies de reservar entrada a través d’internet. En Lluís Gallén, membre de l’organització, explica com ha funcionat i el resultat que n’han tingut:

Explica que es plantegen mantenir la ubicació de cara a les properes edicions ja que els ha convençut molt la rebuda de l’espai. També ha comentat que han hagut de cancel·lar activitats previstes com el carrusel infantil que posen cada any així com un trenet que estava previst que circulés per Tiana i acostés la gent a la fira.

Però tot i les dificultats, enguany hi ha hagut gairebé el doble d’expositors que l’any anterior:

En Lluís afirma que d’aquests 50, uns 27 aproximadament són externs. La fira també ha tingut i tindrà la seva secció infantil on hi ha hagut pallassos, circ, tallers i es fa cagar al Tió.

D’altra banda, dins la gran varietat de paradetes hem pogut parlar amb en Cristóbal Valdivia, expositor que fa làmpades artesanals amb materials recuperats:

En Jordi i l’Eva de By Bcn, que han vingut de Masnou, venen barretines tradicionals catalanes però actualitzades. Ens expliquen com ho fan i què pretenen:

També ofereixen mascaretes, pessebres i làmpades fetes de fusta, a més de les barretines.

La Fira ha constat de tot tipus de paradetes que podien ser de decoració, espelmes, perfums, roba o begudes alcohòliques, però el que també ha destacat han estat les mascaretes, accessori de moda per les circumstàncies.