Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Detinguts dos veïns de Tiana per fer servir targetes de crèdit fraudulentes

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 7 de setembre un clan familiar format per cinc homes i dues dones d’entre 25 i 58 anys per haver estafat, pressumptament, uns 150.000 euros amb targetes de crèdit fraudulentes. Dues d’aquestes persones eren de Tiana i els van detenir a casa seva. La resta eren de Badalona (3), Torrelles de Llobregat (1) i Sant Joan de Vilatorrada (1).

Els detinguts sol·licitaven les targetes i un cop l’entitat les aprovava, les enviava a bústies de correu de diverses localitats. Eren bústies d’habitatges buits, prop del lloc de residència dels investigats, que les recollien i les activaven.

Paral·lelament, els acusats havien obert comptes bancaris amb documentació falsa o robada i les vinculaven a línies de crèdit. Això els permetia la retirada en efectiu dels diners i comprar productes d’electrònica i de consum general. A més, també van comprar i després vendre  quatre vehicles, que haqvien adquirits a través de préstecs. Aquests diners mai els van tornar a les entitats ja que utilitzaven documentació trobada o furtada.

Investigats feia mesos
La investigació es va iniciar el març del 2015 quan es van detectar una sèrie de compres fraudulentes a un centre comercial de Badalona. El agents van determinar que des del mateix terminal on es va activar una de les targetes fraudulentes se’n van donar d’altra tres més. A més, la documentació que aportaven eren nòmines falses i els números de compte inventats.

Els 6 detinguts estan acusats dels delictes d’estafa, d’establiment de línies de crèdit fraudulentes, d’usurpació de la identitat civil i de pertinença a grup criminal.

El passat 7 de setembre, els Mossos d’Esquadra van fer tres entrades i escorcolls als domicilis de membres del grup i en un bar. Com a conseqüència d’això, es van detenir cinc persones. Els policies van intervenir material relacionat amb les transaccions fraudulentes investigades: ordinadors portàtils, terminals de telefonia mòbil, documentació de la compravenda de vehicles, nòmines falsificades, factures d’establiments comercials de les compres realitzades i llibretes d’estalvi i targetes de crèdit a nom de persones a les quals havien usurpat la identitat.

Posteriorment es va detenir els altres dos integrants del grup a les localitat de Barcelona i Granollers. Tots 6 detinguts van passar a disposició judicial el passat 9 de setembre. El jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs.