Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El campanar torna a ser puntual

El campanar de l’Església de Sant Cebrià ja toca les hores. Fa més d’un mes que aquest rellotge només marcava els quarts i els goigs de l’Alegria previs a l’hora en punt. Segons el Mossèn de Tiana, Joan Ballús, ningú s’havia queixat d’aquest mal funcionament. Aquest no era l’únic problema del campanar, i és que fa temps que les hores a Tiana sonaven dos minuts més tard. Així doncs, al poble s’han viscut anècdotes com la de començar l’any minuts més tard que a la resta de municipis, com va passar el primer dia d’aquest 2014. 

L’ordinador que fa sonar les hores, els quarts i tots els sons característics de qualsevol parròquia, és de l’Ajuntament de Tiana. Els serveis tècnics han contactat amb l’empresa badalonina que s’encarrega del seu manteniment, Ermec, i han fet arreglar aquests errors del campanar. Ara, doncs, tornen a sonar les hores i, a més, ho fan amb puntualitat.

 

El campaner elèctric

Des de l’any 2004 el rellotge de Tiana funciona elèctricament. El nou mecanisme va consistir en instal·lar una caixa, que funciona mitjançant un sistema GPS, i que regula les hores. Va ser en aquest moment quan es va optar per afegir a aquest sistema innovador els diferents tocs de les campanes i unificar dins del sistema  rellotge i campanes. Tot va passar a ser automàtic i Tiana es va sumar als pobles que deixaven de tenir campaner.