Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El correfoc com a emblema

El correfoc és un dels grans moments de la Festa Major. No falla mai i tant els diables de Trampera Nostramo i els tabalers de la República de l’Avern i els Tabalers de Tiana tampoc. Cada any omple la Plaça de la Vila i dona peu a la gresca del dissabte, que per molts és el cor de la festa major. Aquest any, a més, els han acompanyat els diables de Sant Boi.

Enguany el correfoc ha tingut una introducció més aviat curta: mostrava l’estrès d’una persona fins el punt de trencar amb tot i deixar-se portar per la tribu del foc, que ha aparegut acompanyada d’un fum vermell vestida com els natius de les illes del sud del Pacífic. Després de ballar una Haka la tribu ha marxat i la Draga ha obert foc il·luminant tota la Plaça de la Vila. Quan ha parat, ha començat el Correfoc, que ha fet el seu recorregut habitual.

La tronada a la Plaça ha portat al tradicional castell de focs i la traca final, que ha fet ploure foc sobre Tiana. Un any més, ha cremat amb els diables al ritme que marcaven els tabalers i la festa del dissabte, la gran festa, ha començat.