Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“Lu Nostru” es consolida i augmenta de participació

Matí de tradicions a Tiana. Les gralles, tibles, tenores i tots els instruments més característics de la cultura popular tianenca han tingut cabuda en uns actes que han estat molt seguits i que han augmentat la participació respecte l’any passat.

 

Els Grallers de l’Alcalde han tornat a despertar Tiana

Com cada diumenge de Festa Major la primera cita ha estat a la zona de la catequística. Allà els tianencs han esperat a l’aparició, com ja és tradicional, de l’Eduard Casals i els seus grallers de l’alcalde. Els cercavila de les Matinades ha ressonat per la Riera i per tot el tram central de l’avinguda Isaac Albéniz amb les tradicionals parades. La coca dels forns, els callós i el cafè del casal per acabar amb els tradicionals Ous a la plaça. El mateix Eduard es mostrava molt content de com havia anat tot.

 

A més durant el recorregut s’han recordat unes peces que són creades per a ell mateix. A la parada de ca l’Aixelà ha fet la seva “Plaça dels Peixos” i un cop a la Plaça han entonat “La Vella Nonita” una cançó dedicada a una dona de Tiana que vivia al carrer Doctor Fàbregas i que explicava històries als nens i nenes de Tiana que la volien escoltar. Finalment a la Plaça ha tocat el tema dels Gegants de Tiana, el Cavaller i la Novícia que ell mateix va composar.

 

Els gegants ha tornat a ballar com cada diumenge de Festa Major com marca la tradició. Ha estat gràcies al grup de geganters de la Farandula de Badalona. Tot i això ells mateixos engresquen a Tiana a buscar gent per moure aquests gegants i recuperar la colla gegantera. Ho epxlica l’Ezequiel Barrios

 

I és que en el moment de tocar el Ball dels Gegants els que els portaven si que eren dos tianencs com el Miguelon dels diables i el Toni Campmajor. Tot i això es demana fer més voluntaris.

 

Les Sardanes i les Anelles Olímpiques recorden l’esperit de Barcelona 92

Després ha arribat el moment de les sardanes. Des de la Cobla Maricel de Sitges es presentava un programa dedicat a les olimpíades de Barcelona 92. Per aquest motiu han presentat tots els temes amb aquest rerefons. Des de una versió de l’Amics per sempre fins al Benvinguts, la sardana que va sonar a la inauguració dels jocs. Per commemorar-ho s’ha volgut tornar a formar les anelles olímpiques a Tiana i s’ha aconseguit. Al final de l’acte la mateixa organitzadora, Dolors Solà es mostrava molt contenta.

 

A més remarca un augment important de participació del públic i que s’ha consolidat de manera definida.

 

L’acte ha acabat amb el ball de punts de Tiana. Que des de l’any passat es va recuperar i que ara fa l’esbart Joaquim Ruyra de Blanes. Que ha tornat a portar aquesta dansa com ja va fer l’any passat. I els gegants han abandonat la plaça en Cercavila fins a tornar a tancar-se a al Sala Albéniz on estan durant tot l’any.