Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El fiscal de Marsella convoca els familiars de les víctimes del vol Germanwings l’11 de juny a París

El fiscal de Marsella, Brice Robin, ha convocat els familiars de les víctimes del vol sinistrat de Germanwings a una “sessió informativa” a París l’11 de juny, per “respondre les seves preguntes i facilitar-los informació sobre el procediment judicial i l’aplicació dels seus drets”. Segons ha confirmat a l’ACN Xavier Prats, advocat dels familiars d’una víctima, Robin els ha informat que en la reunió, al ministeri francès d’Afers Estrangers, hi participaran els directors d’investigacions de transports aeris i d’investigacions criminals de la Gendarmeria francesa, que podran respondre “preguntes sobre el procés d’identificació de les víctimes”.

En la trobada també hi serà la presidenta de l’Institut Nacional d’Assistència a les Víctimes, “que els podrà facilitar tots els elements d’informació sobre els seus drets, d’acord amb el procediment penal francès”. A més, els familiars es reuniran amb “representants oficials de l’aerolínia Lufthansa per explicar-los les modalitats de restitució de les pertinències personals”.

En una carta enviada als familiars de les víctimes, el fiscal Robin les informa que “el 15 de maig la comissió d’identificació va validar la identificació formal de les 150 víctimes de l’accident, el que va permetre la signatura de les 150 partides de defunció i les 150 autoritzacions per donar sepultura”. El 18 de maig, explica Robin, “l’alcalde de Prads-Haute-Bléone va expedir les 150 partides de defunció” i el 19 de maig, el fiscal de Marsella va entregar “als representants oficials de Lufthansa tota la documentació necessària per a la restitució de les restes mortals als familiars de les víctimes, respectant les seves voluntats”.