Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El llibre de La Marató de TV3 es presentarà a Tiana

Tiana és un dels 6 municipis de tot Catalunya que han estat escollits, enguany, per presentar el llibre de “La Marató” de TV3. Aquesta edició de La Marató està dedicada a la difusió de dues malalties que afecten un percentatge molt alt de la població catalana: la diabetis i l’obesitat.

És la vuitena edició del llibre de La Marató. Està format per un recull de narracions i dibuixos exclusius de destacats escriptors i il·lustradors. Vol contribuir a difondre el coneixement social de la diabetis i l’obesitat. Alguns dels artistes que participen en aquest llibre de La Marató són Margarida Aritzeta, Roser Capdevila, Antònia Carré-Pons, Jordi Cervera, Martí Gironell, Teresa Juvé, Jordi Nopca o Rafael Vallbona. En clau més tianenca destaca l’aportació de Sebastià Bennasar, director del Festival Tiana Negra.

Portada del llibre, que es presentarà a Tiana el 12 de desembre
Portada del llibre, que es presentarà a Tiana el 10 de desembre

Amb Tiana, la resta de ciutats escollides per presentar el llibre són Barcelona, Tarragona, Badalona, Cervera i Palma de Mallorca.

La compra d’aquest llibre ajuda a recaptar fons per investigar la diabetis i l’obesitat. Aquestes malalties metabòpliques son, doncs, les protagonistes d’aquest any de La Marató de TV3. El patronat de La Marató, a proposta de la comissió assessora científica, ha escollit aquest grup de patologies per al programa solidari, que se celebrarà el 13 de desembre.

L’objectiu és impulsar nous projectes de recerca en biologia cel·lular i teràpies gèniques. També poder crear nous medicaments i tractaments diana que millorin la qualitat de vida de les persones afectades. En general, amb els diners que es recullin el 20 de desembre, es pretén avançar en el coneixement d’aquestes malalties des de totes les àrees de la recerca.

Què és una malaltia metabòlica?

“Una malaltia metabòlica -explica la Fundació- és aquella que obstaculitza els processos bioquímics de l’organisme que intervenen en el creixement i la conservació dels teixits orgànics, en l’eliminació de productes de rebuig i en la producció d’energia per dur a terme les funcions corporals”.

Una de les més conegudes és la diabetis -que ja va centrar La Marató del 1998. Té una afectació pròxima al 14% entre els catalans i és la que té una incidència més elevada a Catalunya d’aquesta tipologia. L’obesitat o l’hipertiroïdisme són dues patologies més que també formen part del grup de dolències elegides pel patronat de La Marató. En total, els experts calculen que un terç de la població catalana està afectada per algun tipus de patologia metabòlica.

La presentació a Tiana (amb autors i responsables mèdics) serà el dijous 10 de desembre per la tarda, a la Sala Albéniz. Ho explica Jordi Fernando, editor de la tianenca Meteora i membre de Llegir en Català

 

Aquesta presentació serà una més d’aquest llibre que és a la venda a totes les llibreries a un preu de 10 euros