Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El nou fenomen suec i els llibres dels tianencs a la Papereria Multicolor

Des de la Papereria Multicolor de Tiana des de primera hora del matí han instal·lat una parada de llibres a l’exterior on s’han pogut veure molts dels títols que més s’han venut aquest Sant Jordi. Com no, hi havia el gran protagonista: el nou fenomen suec Jonas Jonasson amb la seva obra “l’Analfabeta que va salvar un país” han estat presents a la papereria tianenca. Un dels que no hi era, tot i la tirada en els darrers dies degut a la seva mort, ha estat l’escriptor Gabriel García Márquez. Madaló Pujol creu que ha estat massa ràpid i les editorials no han tingut temps de reeditar els llibres

 

20140423_110401

Una de les temàtiques que més ha arrelat aquest any ha estat la de l’independentisme i el tricentenari. Després de tots els actes que hi ha hagut i hi haurà per demanar el dret a decidir i la consulta del 9 de novembre, el catalanisme ha estat una de les temàtiques que més ha pujat i des de la paperia Multicolor ho tenen molt clar.

 

A part, llibres com Victus 1714 entre d’altres que parlen de l’episodi de l’11 de setembre, han estat reeditats i tornats a posar a la venda per part de les editorials en motiu del tricentenari.

Els autors tianencs molt presents

Des de Roger Tartera amb el seu: “Jo no crec en deu, només en Billi Willder”, passant per “ÒC” de Griselda Lozano o “Cervantes en Barcelona” de Rafa Burgos han estat presents en el recull de llibres de la Papereria Multicolor. No han faltat tampoc alguns clàssics de la novel·la negra en català que van ser presents en el darrer Tiana Negra com poden ser “L’assassinat al club dels Poetes” de Josep Maria Palau i Camps, escriptor que va viure a Tiana i que va ser representat en el festival per l’Agrupació Artística del Casal o els de les col·leccions de Crims.cat

La venda de llibres a Catalunya

El president del Gremi de Llibreters, Antoni Daura, ha pronosticat una facturació similar a la de l’any passat (18,3 MEUR) i s’ha mostrat convençut que el bon temps acompanyarà la Diada perquè els catalans surtin al carrer a deixar-se sorprendre “per la gran oferta editorial d’aquests moments”. Daura espera que aquest Sant Jordi sigui “el final” de la recessió que viu el sector i confia que marqui “un punt d’inflexió” per començar a recuperar les xifres d’altres edicions anteriors a la crisi.

 

Pel que fa als títols de García Márquez, Daura ha explicat que, malgrat que s’ha fet un tiratge especial, les llibreries no estan prou ben proveïdes perquè no s’esperava la seva mort.