El Jordi Ribó és un dels tianecs que actualment es troba a l’atur. Fa 3 anys va perdre la feina que tenia des d’en feia 10 i, des d’aleshores, no ha trobat cap treball estable. Ell té 37 anys. No es troba dins de la franja d’edat més afectada per la desocupació però, tot i això, tornar al món laboral està sent una tasca molt complicada per a ell.
Va estudiar per ser tècnic d’equips informàtics, tot i que la seva professió és la logística, ja que ha estat un llarg període de temps treballant en aquest àmbit, portant un equip de vint persones. Quan es va quedar a l’atur va començar a buscar feina dins del seu camp però amb el temps, les seves expectatives han anat canviant i assegura que, per necessitat, ara busca feina d’allò que li ofereixin.
En Jordi assegura que durant aquests anys s’ha trobat situacions de tots colors. La darrera vegada que ha anat a una entrevista de feina, no li van donar pel seu pes.
Després de treballar en una mateixa empresa durant tant de temps, el Jordi explica que va haver d’informar-se per actualizar el seu currículum i adaptar-se a les noves formes de cercar feina, ja que són ben diferent de fa 10 anys. Durant els dos primers anys a l’atur, el Jordi comenta que ni tan sols tenia entrevistes. Ara bé, aquest últim any comenta que n’ha anat fent, tot i que no ha tingut sort.
Quan una persona es queda a l’atur, el seu dia a dia canvia. La rutina diària d’en Jordi és buscar feina ja sigui a través d’Internet o bé anat als llocs físicament. Assegura que quan el truquen per fer una entrevista se sent útil i s’anima però després creu que és una il·lusió falsa.
Atur mes de març
14 tianencs han trobat feina el darrer mes de març. Tot i que els darrers mesos l’atur al municipi ha anat minvant, en total hi ha 348 persones que, actualment, es troben a l’atur. Tiana, però, continua sent un dels municipis del Maresme amb la taxa d’atur més baixa.
A la comarca del Maresme, l’atur també ha minvat: hi ha 31.807 persones sense feina. De fet, les dades indiquen que la és la reducció de l’atur més important dels últims anys. Pel que fa l’atur a la comarca, per grups d’edat, el més afectat continua sent el de 55 a 64 anys, i el que menys els dels joves d’entre 16 i 24. Pel que fa el sexe, hi ha més dones que homes a l’atur, concretament 17.151 dones.
El sector més perjudicat per l’atur continua sent, amb diferència, el dels serveis: hi ha 20.919 persones d’aquest sector sense feina.
A Catalunya, les dades de l’atur també han estat positives. Hi ha 499.991 aturats i aquest març ha estat el primer mes des del 2009 en què la taxa d’atur s’ha situat per sota de les 500.000 persones.