Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova abaixar un 3% l’IBI a Tiana l’any vinent

Al ple extraordinari d’aquest dimarts, que ha comptat amb un sol punt a l’ordre del dia, ha quedat aprovada la modificació  de l’ordenança fiscal que regula el que es paga d’Impost de Béns Immobles (IBI) a Tiana. La reducció de l’IBI, a Tiana, serà d’un 3% i es començarà a aplicar a prtir del maig de l’any vinent, que és quan es paga aquest impost municipal.

Hi han votat a favor PSC, ERC, la CUP i el PP, s’hi ha abstingut Convergència-Demòcrates i Junts per Tiana hi ha votat en contra perquè considera que s’hauria d’abaixar l’IBI més d’un 3%, tenint en compte que l’Ajuntament acabarà aquest exercici amb superàvit.

La proposta de modificació aprovada estableix també que el tipus de gravamen serà del 0,49% quan es tracti de béns urbans i del 0,65% quan es tracti de béns rústics.

Arguments de l’equip de govern

El regidor d’Hisenda, Ricard Fabra, ha dit que l’Ajuntament preveu que amb aquesta rebaixa deixaran d’ingressar gairebé 97.000 euros. Això es pal·liarà, ha explicat, amb el remanent que quedarà de l’actual pressupost, que es destinarà especialment, ha assegurat, a polítiques socials.

 

Fabra ha explicat al ple que l’IBI és l’impost més important dels ajuntaments. Per això, ha afegit, el criteri de l’equip de govern és mantenir la prudència i per això només el baixarà un 3%. Ha explicat també que el pressupost actual es tancarà amb superàvit però, ha dit, “venim d’on venim, no ens demanin que fem una previsió a la baixa com es feia abans”, ha dit Fabra, “perquè seria tornar al passat.”

Per la seva banda, l’alcaldessa, Ester Pujol, ha dit que la proposta de baixar l’IBI planteja ajustar una sèrie d’ingressos perquè es pugui mantenir, el benestar al poble:

 

Ester Pujol ha criticat que la Generalitat hagi retallat molts dels serveis municipals com les escoles de música i dansa, o en la llei de la dependència.

També ha acusat Junts per Tiana de voler confondre la ciutadania. Aquest és el fragment del ple:

 

En aquesta sessió extraordinària Esther Pujol ha fet públic, a preguntes de la CUP, que l’Ajuntament té un deute d’un 45%, xifra que vol dir uns 4 milions i mig d’euros.