Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’oposició opina de forma diversa sobre la baixada de l’IBI un 3%

Les reaccions dels 4 grups municipals de l’oposició a la proposta de modificació d’una ordenança fiscal que abaixarà l’IBI un 3%, han estat ben diverses. CUP i PP hi han votat a favor,  Convergència-Demòcrates, força escèptica amb el percentatge i el moment de fer-ho, s’ha abstingut. Junts per Tiana creu que baixar l’IBI un 3% és molt poc, i per això hi ha votat en contra.

La portaveu de Convergència-Demòcrates, Olga Rué ha qüestionat la reducció del ingressos municipals per impostos que significarà aquesta baixada de l’IBI:

 

Olga Rué ha demanat que, en general, tinguin més informació sobre els comptes municipals, que ha qualificat de poc transparents.

Per la seva banda, el portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, ha criticat que, en realitat, l’Ajuntament augmentarà el tipus de gravamen i que ho farà per limitar la baixada natural a efectes del descens del valor cadastral dels edificis de Tiana. I això, ha dit, no és una reducció en termes reals de l’IBI:

 

Salvatierra ha recordat que el poder adquisitiu de les famílies de Tiana ha disminuït, per tant, l’actualització del cadastre, ha dit, era “totalment necessària”. També ha demanat més transparència i tenir informació amb suficient antelació sobre l’execució pressupostària del consistori.

La CUP, per la seva banda ha dit que no estan d’acord amb l’aplicació de coeficients lineals sinó que cada impost s’hauria d’aplicar segons el nivell adquisitiu de les persones i/o famílies de Tiana. Àlex Rosa ha proposat que es treballi perquè les ordenances fiscals s’adaptin al moment actual.

La CUP creu que la baixada de certs impostos repercuteix negativament en les famílies més vulnerables del poble. Per això, Àlex Rosa, ha demanat que, per exemple, es gravin més els pisos i habitatges buits de Tiana:

 

El portaveu del PP, Diego Parra, ha dit que cal tenir prudència tot i que a tothom li agradaria que l’IBI baixés encara més. Parra creu que tot i que un 3% és poca baixada, serà positiu pels tianencs:

 

El pagament de les noves tarifes d’IBI es començarà a fer el maig de l’any vinent.