Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova el servei d’acollida de 30 minuts a l’Escola Bressol

Els pares i mares que porten els infants a l’Escola Bressol Municipal podran fer ús del servei d’acollida de mitja hora. Fins ara, aquests, si només necessitaven portar els nens 30 minuts abans de les 9h, havien de pagar 1 hora sencera. El ple municipal ha aprovat per 9 vots a favor i les 3 abstencions de GENT l’entrada d’aquest dos serveis, al matí i a la tarda. El regidor d’educació, Jordi Gost, creu que significaran una millora per a les famílies.

 

Gent Pel Progrés de Tiana s’ha abstingut en la votació. N’explica els motius el seu portaveu, Joan Pau Hernández.

 

 

Aquests serveis costaran gairebé 30 euros al mes a les famílies.

Ple-18

En aquest ple de gener, l’Ajuntament de Tiana s’ha posicionat en contra de la llei d’interrupció de l’embaràs del govern de l’Estat. La ‘Llei de protecció de la vida del concebut’, que així és com l’anomenen des de Madrid, significaria, segons el consistori tianenc, un retrocés en el temps. Aquesta norma elimina el dret a avortar tal i com estava entès des de l’any 2010, amb el govern de Rodríguez Zapatero. La Llei del Ministre Gallardón, només permetria interrompre l’embaràs en cas que existeixi un perill important per a la salut física o psíquica de la dona i en cas de violació. Aquest risc en la salut de la dona, però, l’haurien d’acreditar dos metges diferents, sense estar permès l’informe del propi metge que en practicaria l’avortament. Ni tan sols estaria permesa la interrupció d’un embaràs amb una anomalia en el desenvolupament de l’embrió.

Aquestes són les intervencions al ple, per ordre, del portaveu d’ERC, Jordi Gost, el de CiU, Enric Nolis, el de Gent, Joan Pau Hernández i el del PSC, Héctor González.

El ple municipal de gener de 2014
El ple municipal de gener de 2014

 

L’únic regidor del Partit Popular a Tiana ha votat en contra d’aquesta resolució. Escoltem la intervenció de Manuel Gonzalo.

Manuel Gonzalo al ple municipal de gener de 2014
Manuel Gonzalo al ple municipal de gener de 2014

 

Manuel Gonzalo creu que els polítics haurien de deixar treballar el Govern de l’Estat en aquesta llei i deixar de crear polèmica.