Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova la contractació d’un coordinador de govern sense el suport de l’oposició

Aquest dimarts 18 de juliol ha tingut lloc una sessió extraordinària del ple municipal amb 20 punts on s’han tractat assumptes que l’equip de govern considerava prioritaris abans de les vacances. A l’agost no es celebra el ple ordinari i la pròxima sessió serà ja al setembre.

Un dels temes que va portar més debat va ser el de la creació d’un lloc de treball de personal eventual de “coordinador de govern”, un càrrec de confiança i assessorament especial designat per l’alcalde, és a dir, un càrrec polític i no tècnic. L’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, va explicar la funció d’aquesta figura dins la nova estructura de presa de decisions que començarien a implantar al setembre:

 

El batlle també va donar el nom de la persona que ocuparia aquest càrrec, Josep Pera. Segons recull l’acord, la seva dedicació serà plena i cobrarà 42.000 euros bruts anuals distribuïts en 14 pagues, sense comptar amb les despeses de la Seguretat Social.

La proposta no va disposar del suport de l’oposició, que es va mostrar crítica perquè no creien que amb 8 regidors i regidores al govern aquesta figura fos necessària, per l’increment de despesa que suposaria aquesta contractació i perquè s’hauria d’haver explicat abans i millor. Escoltem en aquest ordre al regidor no adscrit, Albert Sales; el portaveu d’ERC, Alex Van Boven; el portaveu del PP, Diego Parra; la portaveu de JuntsxCat, Montse Torres; i el portaveu del PSC, Miquel Santiago:

 

 

 

 

 

El ple extraordinari també va comptar amb la proposta d’adhesió a la Xarxa de Comunitats Cuidadores “Pobles que cuiden” per impulsar la creació d’una xarxa comunitària cuidadora en el municipi, sota el segell “Tiana, poble cuidador”, amb l’objectiu de contribuir a fer que totes les persones puguin cuidar i sentir-se cuidades i acompanyades al llarg de la vida. Així ho va explicar l’alcalde:

 

El PSC va ser l’únic grup de l’oposició que va votar a favor perquè creien que era una iniciativa necessària:

 

La resta de forces es van abstenir. Tant el regidor no adscrit com el portaveu del PP van argumentar que els faltava informació. Parra va afegir que el tema era prou important com per haver fet més pedagogia, abans de portar-lo al ple, tant a la resta de regidors del ple com a la ciutadania:

 

 

La regidora de JuntsxCat també va compartir la falta d’informació i de concreció, sobretot per conèixer quines sortides tindrà, i va enumerar algunes de les necessitats que té Tiana en l’àmbit de poble cuidador:

 

El portaveu d’ERC també va demanar un exemple pràctic d’aquesta iniciativa. La regidora d’Educació, Igualtat i Envelliment actiu, Eulàlia Serrat, en va posar alguns. Els escoltem:

 

 

L’alcalde va reconèixer que havia faltat explicar bé el projecte, però va justificar la necessitat d’aprovar-ho ara per aprofitar la subvenció que ja estava en marxa:

 

Una de les propostes d’acord que sí que va comptar amb el suport total de l’oposició, però, va ser la de l’aprovació inicial del protocol d’actuació en situacions de violències sexuals i LGTBIFòbiques en espais festius de Tiana. La regidora d’Igualtat va explicar el procés d’elaboració d’aquest protocol, elaborat conjuntament amb Observatori Noctámbul@s, i va destacar com aquest havia de servir per crear consciència ciutadana:

 

També es van aprovar per unanimitat les bases de les subvencions per a les entitats esportives i dels ajuts econòmics per a l’escolarització a secundària, per al servei de menjador a l’escola bressol, segon cicle d’educació infantil i primària, i per a activitats extraescolars, esportives, artístiques, socials i de lleure.

Trobareu el resum de tots els punts que es van tractar en el ple extraordinari en aquest fil de Twitter.