Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ismael Dueñas i Abril Sanglas posen música als poemes de Víctor Català en la tercera jornada de les Nits de música

Les Nits de música al Jardí Lola Anglada continuen aquest dijous 20 de juliol a les deu de la nit amb l’espectacle musical i poètic d’Ismael Dueñas i Abril Sanglas, que vindran a presentar el seu últim disc “Lo cant dels mesos”, una musicació del poemari de Víctor Català.

 

L’Ismael explica que tot va començar a la llibreria La Carbonera, quan va trobar un exemplar del poemari:

 

El disc és a les plataformes digitals des del 12 de maig de 2023, però el procés de creació, composició i concerts es remunta a mitjan 2021, tal com ens expliquen l’Abril i l’Ismael:

 

Les catorze cançons del disc les van enregistrar a Badalona durant aquest passat hivern:

 

Així doncs, tot i que actualment es troben fent la gira de presentació, fa molt més temps que interpreten aquestes cançons sobre l’escenari. Això fa que intentin que cada concert sigui diferent i únic, amb arranjaments especials inspirats en el lloc on el realitzen. Així ho faran, també, en l’actuació d’aquest dijous en els Jardins Lola Anglada:

 

L’Ismael Dueñas ja coneixia l’escenari de les Nits de música perquè l’any 2018 va ser l’encarregat d’obrir-lo juntament amb Mireia Feliu. Això va fer que pensés a incloure aquest cicle musical en la gira de presentació:

 

Una gira que va començar a Badalona, ciutat de Dueñas i Sanglas; i a l’Escala, poble natal de Caterina Albert:

 

L’Ismael acaba recordant a Pau Riba i la influència de la seva obra en la composició d’aquest disc:

 

L’últim concert de les Nits de música al Jardí Lola Anglada es farà el 27 de juliol amb Abad Santacana Duet de Jazz i les seves composicions pròpies, estàndards de jazz i música tradicional catalana.