Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova la licitació de la concessió del bar del Casal

El ple municipal celebrat el dimarts 3 d’octubre ha aprovat l’expedient de licitació de la concessió d’ús privatiu i explotació del bar del Casal de Tiana per quatre anys, més un i més un de pròrroga. El passat 25 de setembre, el fins ara arrendatari, en Paco, es va jubilar i van celebrar una festa de comiat amb els tianencs i tianenques que es van apropar.

La licitació es realitzarà per procediment obert, per concurs i amb la utilització de diversos criteris de valoració. L’alcalde, Isaac Salvatierra, en va detallar alguns:

 

Entre els canvis més destacats que s’han incorporat al plec es troba la rebaixa del cànon a satisfer a 18.000 euros:

 

Una rebaixa amb la qual no estava d’acord el regidor d’ERC, Alex Van Boven, perquè no veia bé que es licités amb un cànon inferior a l’actual:

 

Altres canvis importants són l’adequació dels horaris a l’Ordenança municipal i com la llista de preus haurà d’estar visada anualment per l’alcalde i/o el regidor o regidora corresponent:

 

El plec també destaca el valor simbòlic i cultural del Casal i com el bar s’ha d’adequar a aquest ambient:

 

De fet, l’oposició va posar en dubte el pes que es donava a la dinamització cultural. Des d’ERC van defensar que el Casal era un lloc que culturalment ja funcionava per si mateix:

 

En aquesta línia, el portaveu del PP, Diego Parra, va dir que la dinamització cultural havia d’estar liderada per la Sala Albéniz. “Estem licitant un bar, no un teatre”, va afegir:

 

Per la seva part, la portaveu de Junts per Catalunya Tiana, Montse Torres, va dir que aquest pes s’hauria de donar a la DO:

 

Pel que fa al regidor no adscrit, Albert Sales, va apuntar que més que dinamització cultural, la seva tasca era la de dinamització social:

 

Aprofitant que el bar del Casal està actualment tancat, des de l’Ajuntament iniciaran les obres per reformar la zona de la cuina. Unes obres que des de l’oposició van lamentar que no fossin més ambicioses. Així ho van manifestar Montse Torres, Diego Parra i Miquel Santiago, portaveu del PSC. Els escoltem en ordre:

 

 

 

L’acord es va acabar aprovant amb el suport de Junts per Tiana i el PSC, el vot en contra d’ERC i l’abstenció del regidor no adscrit, PP i JuntsxCat.

Trobareu el resum de tots els acords, mocions i preguntes que es van fer en el ple d’aquest octubre en aquest fil de Twitter.